nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Bauzá pagarà un terç de la demolició del pont del Riuet

Govern i Ajuntament signen un protocol de col·laboració pel qual l’Executiu abonarà devers 330.000 euros

54842
Ahir la matí els operaris de l'empresa Navarra Erri-Berri prosseguien les tasques de demolició del pont del Riuet. | J. Socies - J.S.

"Avui s'ha fet justícia". El Govern balear assumirà finalment una tercera part del cost de la demolició del pont del Riuet de Porto Cristo, a Manacor, que ha suposat una despesa de devers un milió d'euros. El batle, Antoni Pastor, i el conseller d'Administracions Públiques del Govern, José Simón Gornés, varen signar ahir horabaixa en el municipi un protocol general de col·laboració pel qual l'Executiu es compromet a pagar uns 330.000 euros per ajudar l'Ajuntament a suportar el cost del projecte de demolició. El president, José Ramón Bauzá, va voler ser-hi present durant la signatura d'aquest acord.

Pastor va deixar molt clar el seu agraïment al Govern actual i va ser molt crític amb l'Exectiu anterior per la seva "nul·la implicació" davant la sentència que obligava a tomar el pont, "malgrat que va ser una infraestructura que en el seu moment es va fer entre Govern, Ajuntament i Consell". També hi va haver una declaració de bones intencions i Pastor va anunciar que "a partir d'aquest moment s'inicia una nova col·laboració entre institucions. És molt important disposar del suport supramunicipal".

Bauzá va recalcar que "avui el Govern ha fet justícia a Manacor. Nosaltres hem estat vora l'Ajuntament".
D'altra banda, el batle va indicar que hi havia molt bona predisposició perquè el Consell assumís, a més, una tercera part del cost, ja que fou un dels implicats en la construcció del pont. "Estam en negociacions, però hi veim bona voluntat. Ara estudien com fer front al pagament", digué.

Arriba l'acaballó

La demolició pròpiament dita s'inicià el 26 de setembre. Abans, un llarg estira-i-arronsa entre institucions, veïns i jutges va convertir el pont en una de les infraestructures més conegudes del Llevant i en gairebé una qüestió d'estat a Manacor. Hi hagué manifestacions, recollida de signatures, declaracions contundents de polítics i la paralització de les obres de serveis pel pont petit.

Tot això no serví de res i la llei s'hagué de complir. I ara, a finals de novembre, l'estructura per on passaven milers de vehicles al dia ja no existeix. A Porto Cristo el pont elevat del Riuet ja és història. I aquí comença un nou camí del nucli costaner de Manacor sense la presència del pont.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Porqueret de Son Fava, fa mes de 12 anys

Anem per passes.

El pont es va construir quan a l'Ajuntament de Manacor governava un pacte d'esquerres. El batle era en Miquel Riera, d'ALM-UM. Un gran batle, tot s'ha de dir, que va morir molt jove.

Al Consell i al Govern Balear comandava el Pacte de Progres, Munar i Antich.

Això no es opinió, es pura informació.

Valoració:-6menosmas
Per toni, fa mes de 12 anys

En Pastor fa els desatres, la justícia ajorna les decissions, el Pp guanya per que no hi ha feina, la justicia decideix, en Pastor posa recursos, el temps passa, la justicia torna a parlar i en Baussá decideix que entre tots pagarem les malifetes d'un batle que no es mereix representar a ningú. Tenim un fetge...!!!

Valoració:6menosmas
Per Carla, fa mes de 12 anys

O sigui, en Pastor de Manacor dona permís per fer el pont sense tenir en compte els inconvenients, etc. i ara els ciutadans de les Balears hem de pagar les conseqüències. Ja hi tornam a ser amb aquests del PP, fan les coses sense pensar i el poble paga i calla. Fins quan?

Valoració:6menosmas
Per beneït beneit, fa mes de 12 anys

I qui paga el Metro, el Palma Arena, el Palau de Congressos, l´edifici del bombers de Palma, les autopistes, etc, etc, etc? Idò noltros, com sempre. El que passa és que NOLTROS som una guarda de beneits.

Valoració:7menosmas
Per Manacorí indignat., fa mes de 12 anys

Que els responsables d'aquest desastre ho paguin DE LA SEVA BUTXACA. En Bauzà i en Pastor ens roben !!!!!

Valoració:14menosmas
Per MORRALLA D'ESTIU, fa mes de 12 anys

ES CURIÓS ESCOLTAR AL BATLE DE MANACOR DIGUENT QUE ELS VEÏNATS D'AQUESTA CIUTAT NO HEURÀN DE PAGAR LES DESPESES DEL ESBUCAMENT DEL PONT, I QUI PAGARÀ SERÀ EL GOVERN ( CONCRETAMENT EL SEU TITULAR DIU QUE SERÀ BAUZÁ QUI PAGARÀ U N TERC). PER FAVOR, EL PONT NO EL PAGARÀ EN BAUZÀ, EL PAGAREM TOTS ELS HABITANTS DE LES ILLES, INCLÚS ELS DE MANACOR. HI HA QUE PARLAR AMB PROPIETAT, ELS DOBLERS SON NOSTROS, NO DELS POLITICS DE LES INSTITUCIONS.

Valoració:10menosmas
Per Solleric, fa mes de 12 anys

Pagarem noltros per culpa d'una mala gestió.

Valoració:11menosmas
Per Miquel, fa mes de 12 anys

"Bauzá pagarà?" Crec que és una manera desafortunada d'emprar les metàfores per fer titulars. Bauzá no pagarà res, Ho pagarem entre tots els que pagam impostos.

Valoració:10menosmas
Per Pesoj, fa mes de 12 anys

Tots pagarem les malifetets d'uns pocs...

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente