cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Les terrasses de Can Picafort guanyen el torcebraç a les bicis

L’Ajuntament de Santa Margalida llevarà els 850 metres de carril bici habilitats fa dos anys al passeig

54708
Suprimiran 850 metres del carril per a bicicletes per donar més amplària al passeig, massa estret durant l'estiu, quan els bars hi munten les seves terrasses.

El nou equip de govern municipal (Suma pel Canvi-Convergència) suprimirà 850 metres de carril bici habilitats fa dos anys a Can Picafort per no interferir amb les terrasses dels bars. Així ho va anunciar el delegat de Can Picafort, Joan Monjo (Convergència), durant el darrer ple municipal.

L'obra, executada la legislatura passada per la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, donava continuïtat als trams de passeig i carril existents anteriorment que transcorrien entre Son Bauló i la plaça de Cervantes. El cas és que, a diferència del que ocorria en els dos primers trams, en aquests 850 metres de passeig, situats entre el carrer Alcàntara Penya i el de la Mar, l'espai entre la primera línia urbana i la mar és molt més estret, per la qual cosa des d'un primer moment sorgiren crítiques dels propietaris de bars i restaurants que veien perillar els seus negocis durant la temporada alta.

Les tasques de construcció del tercer tram del passeig començaren el 2009 amb una inversió prevista de 3.326.315,74 euros. El projecte que es va adjudicar i va publicar-se a exposició pública preveia la prolongació del passeig, però el desembre de 2009, una vegada iniciades les obres, el llavors conseller de Medi Ambient, el uemita Miquel Àngel Grimalt, explicava a peu d'obra que el passeig no incorporaria el carril, sinó un empedrat uniforme amb la possibilitat que més endavant l'Ajuntament hi pintàs les llambordes si desitjava habilitar el carril per a bicicletes.

Les protestes de l'Ajuntament no es feren esperar i el novembre de 2010, amb UM ja fora del Govern balear, el nou director general d'Ordenació del Territori del Govern, Bernat Aguiló (PSM-IniciativaVerds) anunciava la reincorporació del carril bici al projecte en resposta a les peticions del Consistori. La Conselleria de Medi Ambient deixava a les mans de l'Ajuntament de Santa Margalida la decisió d'establir mecanismes de control adequats per fer compatibles els usos de terrassa i passeig durant la temporada alta turística.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.