algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Vilafranca recupera la memòria

El personal de neteja de l’Ajuntament troba dins una sala el quadre de la Memòria Històrica que es ‘robà’

127674
El batle, Montserrat Rosselló (PP), vora el retrobat quadre de la Memòria Històrica de Vilafranca. | J.Socies

A primera hora d'ahir al matí, el personal de neteja de l'Ajuntament de Vilafranca es disposava a fer dissabte a l'habitació del primer pis de la casa de la vila on es guarden la careta del dimoni, els caparrots i altres estris que s'utilitzen en les festes. La sorpresa fou majúscula quan, vora un armari, aparegué el quadre de Laura Riera dedicat a la Memòria Històrica de la vila. La pintura, suposadament robada de la sala de plens a principis del mes de setembre passat, està intacta i una altra vegada penjada al seu lloc. Així es demostra que el quatre no sortí mai del Consistori.

Una vegada efectuada la troballa, el batle, Montserrat Rosselló (PP), ha volgut deixar clar que "ni el quadre no va ser robat ni, per suposat, tampoc llevat de manera deliberada per mi mateix o pel meu equip de govern, talment com algunes persones i col·lectius havien donat a entendre i, fins i tot, ens n'havien acusat públicament sense tenir cap element probatori, fet que es coneix com falses acusacions". Així, el popular conclou que "sembla que ha estat fruit d'un acte que és més a prop de ser un joc provocatiu que no una altra cosa".

A més, Rosselló sentencia que, "amb aquesta reposició, tot allò que s'ha escrit referent a la poca sensibilitat que el meu grup i jo, personalment, hem tingut envers els valors que representa aquest quadre és rotundament fals, de manera que, restablert ara el quadre, també es reposi la veritat en referència a totes les falses acusacions realitzades en aquest sentit i que ens acusaren de tenir un nul esperit democràtic".

Acusacions

"Seria bo, per tant, que tots aquells que s'omplen la boca de representar els valors democràtics, en virtut de la salut democràtica, també es retractassin de tot allò que han dit i han escrit sense proves", conclogué el batle de la vila. Rosselló es referia a les acusacions que féu l'associació Memòria de Mallorca, que vetla pel reconeixement de les víctimes de la Guerra Civil i que acusà directament el batle i l'equip de govern del PP d'estar darrere de la retirada o robatori del quadre de Laura Riera.

En aquest sentit, la coalició Més Vilafranca, a l'oposició, també sembrà dubtes en el seu moment sobre el presumpte robatori del quadre de la Memòria Històrica de Vilafranca. Hagi estat una retirada deliberada o no, o un joc provocatiu, allò que s'ha de celebrar és que l'obra ja torna a presidir la sala de plens.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jo mateixa, fa mes de 12 anys

EL SENYOR BATLE I EL SEUS REGIDORS ''PP'' EL POBLE ESTA FART DE MENTIDES I MENTIDERS JA ESTA BE DE VOLER FER CREURE MES TONTERIAS COM SA QUE ARA VOL FER CREURE DEL QUADRO DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA , PERQUÈ VOSTÈ SAP BEN CERT QUI I QUANT ES VA DESPENJAR EL QUADRE I TAMBÉ SABIA ON ESTAVA DES-DE EL PRIMER DIA QUE UN DELS SEUS REGIDORS EL DESPENJA I EL VA AMAGA SI VOL CONTAR XISTES ELS CONTI ELS SEU COMPANYS I AMICS O ELS DEL SEU PROPI PARTIT I SI VOL QUE SA ACABI SA COMÈDIA COM VOSTÈ VA DIR ES VOSTÈ QUE TENDRIA QUE RECTIFICAR I DIR SA VERITAT I PER ACABAR CREC QUE AMB TEMPS DE CRISIS I AIXI COM ESTAN SAS COSES CONVENDRIA POSAR REMEI A TOTES AQUESTES MENTIDES ,

Valoració:4menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 12 anys

Es veu que Mallorca esta plena de fantasmes ( i no ho dic per la tropa que ens governa) sinò perquè a dins l'Ajuntamet de Villafranca es perd un quadre .A Palma es despenja i es posa a terra una placa.Segurament deuen esser els esperits dels assessins que no els agrada que es faci Justìcia,Ah calla home! que tambè a una gran part de la dreta espanyolista els a dòna urticària que es vulgui retornar l`honra a persones que ademès de matar-les i eterrar-les a una cuneta com si fossin cans, encara s'els calumniava.A Ineterconomìa a on cada dia estàn asseguts importants dirigents del PP,es continua insultant el represeliats i diguent que la Llei de Memòria Històrica es "la Ley de Memoria Histèrica" amb grans riallotes d'aquets que s'anomenen a ells mateixos "demòcratas",

Valoració:3menosmas
Per tonina, fa mes de 12 anys

Seria bó que vostè com a batle tengués una mica més de cura a l´hora de fer "dissabte" i sabre a on van a parar les pertinences municipals que son dels ciutadans i ciutadanes del seu poble( molts d´ells encara framiliars de represaliats pel feixisme) els hi demanàs disculpes a ell i elles, aixó fan els que son demòcrates.

Valoració:6menosmas
Per pep, fa mes de 12 anys

Si un quadre desapareix de la casa consistorial, que és de tots els veïnats i veïnades, i el batle no diu absolutament res durant setmanes, és de suposar que el responsable de la desaparició del quadre és el responsable de l'ajuntament, en aquest cas del batle, ell va ser el que va acusar directament als que se'n portaren la bandera sense cap prova, i el més greu és que ho tenia ell dins l'ajuntament.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente