algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El poliesportiu de Sóller presenta 33 deficiències

Els tècnics detecten clivells estructurals i corrosió greu en una obra de quasi 8 milions encara no inaugurada

54686
La pista del pavelló, ahir al matí, les goteres són el problema menor d'aquesta infraestructura. | Ll.Garcia

El poliesportiu municipal de Son Angelats, una infraestructura creada a través del Pla de desestacionalització turística del Govern Matas i que en total haurà tingut un cost de quasi vuit milions d'euros, ja presenta més de 33 deficiències, algunes de les quals "greus" i "estructurals", segons assenyala un informe recent realitzat pels tècnics municipals. Dies enrere, el ple aprovà reclamar a una de les dues constructores que intervingueren en l'obra la garantia dipositada en el seu moment. Aquesta és "només" de 128.000 euros i no està clar que es pugui recuperar, perquè l'empresa es troba en concurs de creditors.

Mentrestant, els tècnics han llistat els problemes de la infraestructura (oberta en part, tot i que oficialment no se n'ha fet la recepció) i la Sala espera solucionar-ne els desperfectes amb aquests doblers. L'oposició posa en dubte que la quantitat basti, mentre que el Partit Popular li retreu que durant els darrers quatre anys -quan es va fer el gruix de l'obra- "no fes res" per exigir una actuació en condicions.

Corrosió greu

Segons es desprèn de l'informe realitzat pels serveis tècnics municipals de l'Ajuntament, la patologia detectada a les parts ja ocupades de l'immoble sembla, si més no, preocupant. Així, els tècnics han notat "corrosió greu en l'estructura principal i secundària (pilars, bigues, tensors i soldadures)"; així mateix, assenyalen "clivells estructurals entre la caixa de l'escala i el cos de la pista esportiva". El preocupant informe també parla de "filtracions a tota la coberta", a més de "mala execució de la trobada d'aquesta amb la façana principal, amb les consegüents filtracions"; i també n'hi ha "a la trobada de la marquesina d'entrada amb la façana".

Tampoc no sembla poca cosa que hi hagi, segons l'informe esmentat, "clivells horitzontals a la façana principal, a la trobada de la façana amb la coberta i a la trobada de l'estructura amb el formigó". Altres desperfectes afecten "la totalitat de l'edifici" i igualment destaca que hi ha enrajolats "espenyats o mal executats a tots els banys i vestidors". Cal esmentar que l'informe només fa referència al cos de les pistes i al cos central, però no a la part de les piscines. Però atès que els danys de la coberta afecten "tot l'edifici", és plausible pensar que aquesta zona de poliesportiu també podria tenir problemes greus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.