algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
21°

El poliesportiu de Sóller presenta 33 deficiències

Els tècnics detecten clivells estructurals i corrosió greu en una obra de quasi 8 milions encara no inaugurada

54686

La pista del pavelló, ahir al matí, les goteres són el problema menor d'aquesta infraestructura.

Ll.Garcia

El poliesportiu municipal de Son Angelats, una infraestructura creada a través del Pla de desestacionalització turística del Govern Matas i que en total haurà tingut un cost de quasi vuit milions d'euros, ja presenta més de 33 deficiències, algunes de les quals "greus" i "estructurals", segons assenyala un informe recent realitzat pels tècnics municipals. Dies enrere, el ple aprovà reclamar a una de les dues constructores que intervingueren en l'obra la garantia dipositada en el seu moment. Aquesta és "només" de 128.000 euros i no està clar que es pugui recuperar, perquè l'empresa es troba en concurs de creditors.

Mentrestant, els tècnics han llistat els problemes de la infraestructura (oberta en part, tot i que oficialment no se n'ha fet la recepció) i la Sala espera solucionar-ne els desperfectes amb aquests doblers. L'oposició posa en dubte que la quantitat basti, mentre que el Partit Popular li retreu que durant els darrers quatre anys -quan es va fer el gruix de l'obra- "no fes res" per exigir una actuació en condicions.

Corrosió greu

Segons es desprèn de l'informe realitzat pels serveis tècnics municipals de l'Ajuntament, la patologia detectada a les parts ja ocupades de l'immoble sembla, si més no, preocupant. Així, els tècnics han notat "corrosió greu en l'estructura principal i secundària (pilars, bigues, tensors i soldadures)"; així mateix, assenyalen "clivells estructurals entre la caixa de l'escala i el cos de la pista esportiva". El preocupant informe també parla de "filtracions a tota la coberta", a més de "mala execució de la trobada d'aquesta amb la façana principal, amb les consegüents filtracions"; i també n'hi ha "a la trobada de la marquesina d'entrada amb la façana".

Tampoc no sembla poca cosa que hi hagi, segons l'informe esmentat, "clivells horitzontals a la façana principal, a la trobada de la façana amb la coberta i a la trobada de l'estructura amb el formigó". Altres desperfectes afecten "la totalitat de l'edifici" i igualment destaca que hi ha enrajolats "espenyats o mal executats a tots els banys i vestidors". Cal esmentar que l'informe només fa referència al cos de les pistes i al cos central, però no a la part de les piscines. Però atès que els danys de la coberta afecten "tot l'edifici", és plausible pensar que aquesta zona de poliesportiu també podria tenir problemes greus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris