algo de nubes
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 6.73°

Son Baco, amb el golf, a la venda per 21 milions

Després de 21 anys de procés, una immobiliària ofereix la finca a la web, alhora que la propietat és pendent de si el nou Govern accepta aprovar-ne el projecte inicial

122244
La finca on hi ha el projecte de camp de golf amb l'oferta complementària és coneguda com Son Baco, però en realitat aquesta sols és una part de la finca.

Ara camp de golf, ara no. Amb oferta complementària o sense. Tenim permís, no n'hi ha. Hi ha inversors, ara no n'hi ha. Pagàrem la depuradora al poble de Campos i la reclamarem. En definitiva, mil i una històries giren al voltant d'uns dels projectes de camp de golf més llargs de les Balears. De fet, la situació fa més de vint anys que s'arrossega. Ara, per 21 milions d'euros, tota aquesta història pot ser de qualsevol ciutadà i és que Son Baco està en venda. Així s'anuncia a la pàgina web de la immobiliària AM. En canvi, ho nega amb rotunditat el gerent de l'empresa. A la web s'ofereixen els terrenys. Ubicats "aproximadament a 3 km de Campos en direcció a la Colònia de San Jordi, hi ha 265 hectàrees de terreny amb diverses cases".

Les darreres notícies que havien sorgit referents al camp de golf varen aixecar força polseguera en el si de l'anterior Govern balear i, a la vegada, a l'equip de govern municipal de Campos, on l'antiga UM de Guillem Ginard es va posicionar amb el PP i va deixar de banda els seus socis de govern de Campos pel Canvi. Els terrenys també s'han vist esquitxats per l'anècdota i sortiren a rotle per la invasió de porcs salvatges que patiren.

Vistiplau del Consell

A l'hora de vendre'ls, els propietaris actuals ho tenen clar. A la web de la immobiliària, s'hi ofereix "un projecte per a un camp de golf de 18 forats, un hotel de cinc estrelles amb 360 places i quatre mansions de luxe, amb el vistiplau el Consell. Així mateix, hi podria haver una depuradora amb els drets d'aigua, al costat de la finca i amb els tubs posats".

L'oferta assenyala també que a la finca "la casa principal data del 1600, encara és en bones condicions i té molt de caràcter. Hi ha la possibilitat de convertir aquesta casa en un hotel rural amb 50 places. La superfície total inclou naus, molí, bovera, torre de defensa, devers uns 5.000 metres quadrats. Tot el terreny està tancat amb una paret seca. La finca té parts de cultiu, bosc, arbres fruiters. Hi ha dos pous legals i la llum de Gesa connectada" .

A darrera hora d'ahir, aconseguírem parlar amb el gerent Pau Bonet, qui assegurà que "no està en venda a Mallorca. No hi ha res d'això". Alhora, va deixar clar que en aquests moments "tenim trull per veure si és veritat que el nou Executiu està interessat en projectes com el nostre". D'aquestes paraules es dedueix que, per una banda, s'espera la negociació amb l'Executiu de Bauzá i, per l'altra, ja se cerca un comprador-inversor.

L'objectiu: rescabalar la despesa realitzada en el projecte. I és que el gerent del Golf de Son Baco SA, Pau Bonet, al febrer de 2009 ja ho va deixar clar després d'afirmar amb rotunditat que "reclamarem les indemnitzacions, els 100 milions que ja hem pagat a l'Ajuntament; els terrenys cedits per a la construcció de la depuradora. Calculam que les reclamacions seran d'entorn dels 40 milions d'euros". Això ho deia després que el Consell prengués la decisió d'aturar la construcció del golf, que acompanyà amb la caducitat de l'interès general. Llavors, va venir tot el trull del decret Nadal, amb referència a l'exconseller de Turisme Miquel Nadal (UM), qui apostava per la construcció d'aquest complex.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.