algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

Sant Llorenç defensa el català

El ple aprovà una moció a favor que la llengua pròpia sigui un requisit i no un mèrit

31390
En el ple hi hagué debat en les dues mocions a favor de la llengua i del tren. | A.Bassa

L'Ajuntament de llorencí, amb el vot en contra del Partit Popular, es va posicionar a favor que el coneixement del català sigui un requisit per accedir a l'Administració autonòmica. L'equip de govern (Grup Independent de Son Carrió, PSOE, AGIN) i el PSM, a l'oposició, instaren l'Executiu a "promoure les mesures necessàries per restablir el català en el lloc que li correspon com a llengua pròpia de les Illes i a garantir que tota la població la conegui i sigui considerada com un dels elements identificadors de la nostra societat".

La moció va ser presentada pel PSM i rebé el suport de l'equip de govern, però el Partit Popular va defensar, en cos i ànima, que "la campanya del PP incloïa que el català fos un mèrit i no un requisit". Els populars es varen engrescar en un debat tens, amb expressions com "que es deixi fer el tema de l'idioma", "el català ja l'entén tothom", "sembla que vivim als anys 60". També acusaren el PSM de "fer demagògia". Alhora, el PP entén que "el més important és la professionalitat".

Un escarni

Des del PSM, Dolors Sánchez defensava que "la proposta que el català sigui un mèrit és un escarni a l'oficialitat de la llengua catalana de les Illes, una regressió en el tractament de la llengua pròpia i de les persones que la parlen". En el ple es varen tractar altres qüestions. Així, es va debatre la moció a favor del tren que ja s'ha aprovat a altres ajuntaments, com Son Servera i Capdepera. La moció, també a proposta del PSM, demana instar el Govern de l'Estat a complir el conveni ferroviari i l'Executiu autonòmic a continuar amb les obres i projectes de reobertura de la línia Manacor-Artà. Així mateix, el PP hi votà en contra i va retreure al PSM "la destrossa ecològica" que s'havia fet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guapos, fa mes de 12 anys

Bravo Sant Llorenç.

Tots som llorencins!

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente