algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
21°

Tot preparat per compartir l'ús del cap de Pinar

El Govern espera l'informe de Pressuposts per posar data a la firma del conveni entre la Sala d'Alcúdia i el Ministeri

32146

El Conveni permetria l'accés de fins a 50 civils per dia a la zona quan a dia d'avui l'accés és només permès als militars.

m.serra

Després de dos anys de negociacions i 14 esborranys de conveni, alguns d'ells elaborats per la Conselleria de Medi Ambient, d'altres pel Ministeri de Defensa i d'altres per l'Ajuntament d'Alcúdia, les tres institucions han tancat un acord que permetrà, per primera vegada des de l'inici de la democràcia, l'accés de fins cinquanta civils al dia al cap de Pinar d'Alcúdia, restringit exclusivament durant anys als militars. Així ho ha fet saber el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori, Gabriel Company, al diputat del Bloc, Antoni Alorda, en resposta a una pregunta formulada per escrit per a aquest darrer. "Aquest procés tan llarg i laboriós per permetre una cosa relativament senzilla com l'accés regulat a un espai, està a punt de concloure, ja que la Conselleria, l'Ajuntament d'Alcúdia i el Ministeri de Defensa han assolit un acord i una vegada tinguem l'informe favorable de la Direcció General de Pressuposts del Govern, procedirem a concretar una data per a la firma del conveni".

Clàusules

La batlessa d'Alcúdia, Coloma Terrasa, va confirmar ahir els detalls d'un conveni que permetrà l'accés de fins 50 civils diaris (la xifra es pot ampliar a 65 en el cas de grups escolars) al far, la platja de la cala central i el mirador. Coloma Terrasa va mostrar la seva satisfacció pel principi d'acord que permetrà l'ús civil del cap de Pinar per a visites i per al desenvolupament de tasques de prevenció i extinció d'incendis, per a la neteja i manteniment de les platges i la recollida de residus de la zona.

Però també permetrà desenvolupar programes d'educació mediambiental, "una reivindicació històrica del PP d'Alcúdia, que demandava des de fa anys la creació d'un centre d'interpretació mediambiental, una aula de natura en el municipi", va dir Terrasa. Alhora que va assegurar ahir que "el conveni permetrà ara que l'Ajuntament disposi d'un espai adequat per desenvolupar continguts mediambientals sense cost per a l'Ajuntament". Segons el conveni, les despeses de manteniment, conservació forestal i els derivats de programes de conservació d'espècies i d'educació ambiental els assumirà la Conselleria qui també haurà de senyalitzar la zona i posar-hi banys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dunna, fa mes de 10 anys

Som alcudienca i me pareix molt bé que no puguin passar més de 50 persones, i el més important, que se'n faci una aula ambiental, si se fa bé pot ser una cosa ben guapa

Valoració:10menosmas
Per jrbs, fa mes de 10 anys

Me don, i don l'enhorabona als que en el seu dia varem lluitar perque el batlle del PP del moment, no fes el Cap de Pinar xalet de vacances estivals del president del govern espanyol, en una admirable mostra de curtor de vista...
I tan de bo el pas fins al Castell del Rei fos per 50 diaris, i no vint, una altre curtada...

Valoració:9menosmas
Per Joan, fa mes de 10 anys

molt be

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente