algo de nubes
  • Màx: 19.16°
  • Mín: 9.02°
18°

El passat de Mallorca, del cel·luloide a YouTube

Orestes Pérez té més de 400 vídeos penjats a la xarxa, on hi ha una àmplia mostra de feines i activitats de fora vila

Més de trenta anys de treball realitzant vídeos arreu de les Illes Balears han fet que el fons documental d'Orestes Pérez sigui immens i de gran valor patrimonial per Mallorca. Ara, s'ha encarregat de penjar gran part del material al YouTube. Ja hi ha més de 400 vídeos, que recullen les tradicions, les festes o aspectes de la vida agrícola i ramadera balear.

Orestes s'inicià en el món àudio-visual a Madrid, on amb un jeep arribat del pla Marshall anava voltant per tota la Península. Al 1968 es va instal·lar a l'agència d'extensió agrària de Campos, on va continuar fent pel·lícules, amb 35 mil·límetres.

Una cinquantena d'oficis

Les cintes més llargues eren de 20 minuts i tractaven temes de la pagesia i de fora vila, principalment. Sens dubte, ara aquestes imatges resulten un tresor per conèixer de primer mà antics oficis o tradicions. Al seu arxiu hi ha més de 40 o 50 oficis. Tondre amb tisores, un mestre taconer, la pesca de la llampuga, filadores... Cases de possessió, molins fariners, la producció de la fàbrica de llet Blai de Campos a l'any 1984 i les primeres fires de maig de Campos, amb la presència d'una gran quantitat de vaques. En definitiva, una Mallorca perduda i que ara és l'abast de tothom a internet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per youtube, fa mes de 12 anys

Heu d'anar a Youtube, i al cercador posar-hi "orestesperez". Quina quantitat de material, vaja feinada!

Valoració:1menosmas
Per Enllaç???, fa mes de 12 anys

I no posau l'enllaç al seu compte de YouTube perquè ho puguem mirar??

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente