algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

Sis anys per tenir corrent

El polígon industrial d'Alcúdia s'acabà de construir el 2004, però no s'hi pot autoritzar l'edificació de naus, perquè no hi ha llum per a tothom. Gesa construirà ara una subestació

123250
L'única nau que hi ha al polígon de Ca na Lloreta és la del promotor de la zona industrial.

Fa sis anys que el polígon de Ca na Lloreta està acabat, però de moment no s'hi ha pogut traslladar cap empresa local ni una. Finalitzada la urbanització, l'Ajuntament d'Alcúdia no ha arribat a rebre l'obra, atès que no disposa de prou corrent per garantir-ne el subministrament a totes les parcel·les. Red Eléctrica i Gesa han presentat ara un projecte a la Conselleria d'Indústria i Comerç del Govern balear per construir una subestació que permetria, passats sis anys des que s'enllestí la urbanització, la instal·lació de les primeres naus a l'únic sòl industrial del municipi.

Situat a pocs metres de la central del Murterar i del parc de l'Albufera, el terreny ocupa una superfície de gairebé 222.000 metres quadrats. El Consistori estigué quinze a aconseguir l'autorització del Consell per edificar aquesta zona, atesa la proximitat de la reserva natural. Al final, s'optà per un polígon únic que, a més, havia de ser el primer d'Europa que acreditàs un certificat mediambiental.

Certificat mediambiental

L'espai en qüestió disposa d'una zona verda de 55.000 quadrats, el 25 per cent de la superfície total, en contrast amb el 10 per cent que hi destina la majoria de polígons en vies de desenvolupament. S'hi preveu un sistema per reciclar l'aigua de pluja i aprofitar els cabals terciaris procedents de la depuradora d'Alcúdia. Fins ara, la Sala, la promotora i els titulars de solars industrials havien intentat, sense èxit, arribar a un acord que permetés rebre parcialment l'obra. Es tractava, en previsió que es construís la subestació, que es poguessin concedir llicències als propietaris que en demanassin mentre hi hagués prou potència .

En qualsevol cas, no va ser possible acordar quins propietaris podien edificar i quins havien de continuar esperant que una central secundària garantís el subministrament a la resta de solars. Una de les possibilitats que es consideraven era dur el corrent de Muro, però aquest projecte tampoc no ha arribat a agafar forma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

La electricitat se ha de produir dins el propi polígon. Basta una petita central elèctrica de 1.000, 2000, 4000, 8000, ... kw. Se monta una fàbrica de gas, a través de la destilació seca del carbó. Se obsté "gas ciutat" que se pot utilitzar per la producció de electricitat. La fàbrica de electricitat pot funcionar 8, 10, 12 hores diaries i la resta del dia pot estar aturada, dependrà del gas de reserva que se tengui. A més se dispondrà de la resta de subproductes de la destilació seca del carbó.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente