algo de nubes
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

La talaia gabellina de Son Jaumell fa les darreres

Així ho ha denunciat l'Associació per a la Revitalització de Centres Antics

126132
La talaia de Son Jaumell, ubicada al municipi de Capdepera.

La talaia de Son Jaumell, ubicada al municipi de Capdepera, entre cala Mesquida i cala Moltó, fa les darreres davant l'estat d'abandonament a què es veu sotmesa. Els gabellins veuen que dia a dia perden part del seu patrimoni històric, un monument declarat Be d'Interès Cultural, sense que ningú no hagi pres de moment cap solució. Any rere any els polítics gabellins demanen a les institucions ajuda per salvar aquesta torre de defensa costanera que es troba en pèssim estat de conservació.

Així ho ha denunciat l'Associació per a la Revitalització de Centres Antics (ARCA), que ha instat l'Ajuntament de Capdepera i el Consell de Mallorca a adoptar una solució urgent per tal que la talaia de Son Jaumell no acabi totalment enderrocada fruit de l'erosió. Aquesta torre està ubicada en un indret estratègic que és elegit per molts de turistes i visitants.

Els veïns de Capdepera disposen d'un patrimoni de defensa molt important però que està en perill de desaparició. Això juga en contra de la imatge turística de l'Illa i en concret del municipi de Capdepera. Segons expressen des d'ARCA, "aquesta zona presenta unes vistes de gran valor paisatgístic, fet que provoca que centenars de turistes facin aquesta excursió per gaudir del litoral gabellí". Així afegeixen que, "malauradament, quan arriben fins a aquest punt, la imatge visual queda empobrida per l'estat de pèssima conservació en la qual es troba aquesta talaia, que actualment presenta mig cos de la torre enderrocat".

Patrimoni

Capdepera disposa de tres torres de defensa: la torre Nova del cap Vermell, la torre Esbucada i la talaia de Son Jaumell. Aquestes fortificacions es troben en estat d'abandonament. Des de fa anys el Consistori lluita per recuperar aquest patrimoni a la deriva. L'any 2004, a través d'una moció presentada pel PSM amb el suport dels altres partits, la Sala va demanar al Govern central la rehabilitació d'aquestes torres. El mes de març de 2011 el Ministeri de Foment va atorgar una subvenció de 65.729 euros per rehabilitar la torre Nova del cap Vermell a través de l'1% cultural que es destina a actuacions sobre el patrimoni històric. Aquesta ajuda suposa el 75% de la despesa total de l'obra, que arribava als 87.639 euros. Ara ARCA demana mà de metge per a Son Jaumell.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per bic, fa mes de 12 anys

Aquí es demostra la gran eficàcia del Consell i els seus BICs! En definitiva, només fa parerassa, res més.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente