cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Set llistes pugnen pel govern municipal

La consecució de majories absolutes sembla impossible i el govern municipal haurà de partir d'un pacte similar al que s'ha fet aquests anys

Set llistes electorals competeixen diumenge per fer-se un buit a l'Ajuntament d'Alcúdia, on només PP, Convergència i PSOE tenen actualment representació. Després de la retirada el gener de 2010 de l'històric Miquel Ferrer (UM), la resta de formacions veuen una oportunitat per augmentar la seva representació municipal.
El que es dóna gairebé per impossible és la consecució de majories absolutes, per la qual cosa la formació d'un govern passarà necessàriament per la constitució de pactes postelectorals, tal com ha ocorregut en els darrers anys.

Un transvasament de vots entre PP, PSOE i Convergència podria suposar canvis importants a l'hora de negociar un repartiment de la batlia, que en els darrers quatre anys ha recaigut a les mans d'UM, la llista més votada el 2007. D'entre els candidats electorals, sols repeteixen Coloma Terrassa (PP), Carme García (PSM-IniciativaVerds), que es presenta per tercera vegada encara que no va encapçalar la llista el 2007, i Carlos Casal (Esquerra Unida), que es va presentar fa quatres legislatures. L'actual batle, Miquel Llompart (Convergència per les Illes), concorre a les urnes avalat per un any d'experiència com a cap visible al Consistori i una fet semblant passa a Pere Malondra, tinent de batle i cap visible del PSOE d'ençà que Melchora Gómez va fer el salt a la política autonòmica, a principi de legislatura. La resta de candidats són nous en la política municipal.

El turisme i la necessitat de dur a terme polítiques socials efectives són els eixos comuns en la major part dels programes electorals en una campanya marcada per la crisi econòmica i per l'ombra dels recents casos de corrupció política que assolen les Illes. La campanya ha estat molt més austera que en altres comicies i alguns descriuen l'ambient preelectoral més fred que altres anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Censura!, fa mes de 12 anys

Ni una paraula d'ESQUERRA REPUBLICANA!

A Alcúdia hi presentam n'Antònia Peralta, gent senzilla i de paraula, però aquí ens volen muts i a la gàbia.

Vergonya!

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente