algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

Augment de regidors amb tres llistes en joc

Bernadí Coll (PP) lluita contra el PSM i el PSOE per ser nomenat batle del municipi per cinquena vegada

L'augment poblacional de Mancor de la Vall, que passa dels 887 veïns censats l'any 2007 als 1.200 actuals, fa difícil pronosticar el nou repartiment de regidors municipals que es produirà després de les eleccions del 22 de maig. Actualment, el PP té 4 regidors; el PSOE, un; el PSM, un i UM, també un. Tanmateix, el pròxim Consistori estarà format per 9 edils i només tres llistes (PP, PSM i PSOE) competeixen en els comicis d'enguany. Malgrat els rumors inicials que apuntaven que l'històric batle, Bernadí Coll (PP), podria deixar el Partit Popular i passar-se a la Lliga Regionalista de Jaume Font, finalment el batle repeteix com a candidat del PP i ho fa compaginant la seva posició a Mancor amb el número quatre en les llistes del PP al Consell de Mallorca.

Bernadí Coll, primera vara de Mancor de la Vall des de l'any 1995, presenta una llista completament renovada. A excepció d'ell mateix, els primers llocs de la candidatura els ocupen cares noves en la política municipal, mentre que els seus tres actuals regidors, Margalida Pocoví, Sebastià Amer i Maria Dolores Tevar, tanquen simbòlicament la llista. Després de l'intent frustrat de governar en coalició, PSM i PSOE (anteriorment Mancorins pel Canvi) presenten candidatures separadament. Guillem Villalonga, el regidor més veterà a Mancor de la Vall després del batle, lidera la candidatura del PSM amb l'objectiu d'aconseguir una major representació nacionalista a l'Ajuntament, aprofitant tant com sigui possible l'absència per primera vegada en vuit anys d'una altra candidatura nacionalista. I és que la desapareguda UM no ha estat substituïda a Mancor per la nova Convergència per les Illes, com sí que ha ocorregut en altres localitats.

Saber com es repartiran els vots d'UM és una de les incògnites dels pròxims comicis, atès que la candidatura encapçalada el 2007 per Macià Colom va reunir 120 sufragis (un 15,65% del total que hi havia en joc).
Teresa Pou encapçala la candidatura del PSOE a Mancor de la Vall, una vegada trencada la coalició de Mancorins pel Canvi, per la qual va ser candidata el 2007. PSM i PSOE van sumar llavors 251 vots (un 32,72 per cent del total que hi havia en joc) però a mitjan legislatura varen decidir emprendre l'oposició de manera separadament.
PSOE i PSM comparteixen des d'òptiques diferents un únic objectiu, desbancar l'històric Bernadí Coll, que tractarà de governar una cinquena legislatura.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.