bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
11°

El Pont del Riuet es tanca al trànsit entre protestes

El TSJB n'ordenà a l'Ajuntament de Manacor el tancament davant la “passivitat municipal” i devers 300 veïns s'hi concentraren a mitjanit quan la Policia posava les barreres

54938
Poc abans de mitjanit, els veïns del Port sortiren a protestar per l'ordre del jutge. | A. BASSA

El Tribunal Superior de Justicia de Balears ha obligat l'Ajuntament de Manacor a tancar el pont del Riuet al trànsit tant de vehicles com de vianants, una mesura que ha estat rebuda amb molta d'indignació per part de la Sala i sobretot per part dels veïns, que quan van conèixer la notícia van acudir a manifestar-se en el pont poc abans de la mitjanit, hora en la qual estava previst el tancament per la Policia Local.

Va ser una manifestació improvisada. El boca orella va funcionar i els veïns, uns des d'una torrada de la tercera edat i d'altres que es trobaven prenent cafè o sopant en alguns restaurants de la zona, es varen acostar fins al pont per mostrar la seva més ferma oposició a la decisió del jutge. S'hi van concentrar unes 300 persones que cridant "No ens mouran" i "Que el jutge doni la cara" i volien impedir-ne el tancament. Eren les 11 del vespre i la decisió judicial s'acatava. La Policia Local tancava el pas instal·lant barreres a banda i banda del pont.

Els veïns no es van conformar i van decidir que dilluns de capvespre després de les beneïdes tornarien a concentrar-se per mostrar una vegada més el seu rebuig. A la manifestació hi havia el delegat de Porto Cristo, Joan Gomila, i el regidor d'Urbanisme, Bernat Amer. El matí, Gomila havia convocat els mitjans per donar a conèixer la providència del Jutge en la qual s'obliga al tancament.

"És una mesura arbitrària i totalment innecessària, que causarà molts de perjudicis. Ho farem per imperatiu legal. La indignació que sentim en aquests moments és impressionant", comentava Gomila. El jutge també obliga a aixecar barreres i a instal·lar la senyalització en la zona afectada pel tancament. El trànsit rodat ara haurà de passar per la carretera de les Coves, tancada fins ahir, i tindrà una única direcció. S'instal·laran semàfors al principi i després carrer de Sant Lluís, just abans del Pont, i s'aniran alternant".

Ahir, durant tot el dia l'activitat a la carretera de les Coves i al carrer de Sant Lluís era frenètica. Els operaris estaven eliminant-hi els pilons i els arbres, instal·lant-hi semàfors perquè avui tothom ja hi ha de passar.
A la Providència la Sala Contenciosa Administrativa admet que fins al dia 26 de febrer no podran començar les obres, a la vegada que fa referència a la "passivitat de l'Ajuntament" i als "incompliments dissimulats". Així, diu que "aquesta passivitat va impedir que es complissin les dates inicialment senyalades pel tribunal". Cal recordar que el jutge fixava el dia 15 de gener per començar la demolició. Així s'ha pres aquesta resolució, ja que "el temps passa i l'execució es dilata més i més, i tot sobre la insuportable base de la passivitat mostrada per l'Ajuntament". Contra aquesta resolució hi ha un recurs de súplica que l'Ajuntament ja ha posat en marxa. L'incompliment de l'ordre podria tenir conseqüències penal per al batle. Des de la Junta mostraren tot el suport al batle.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Mateu, fa mes de 12 anys

Quina bestialidad, voler ara tomar aquest pont. Una obra tan ben feta y tan profitosa per tothom. No ho entenc. Anar en contra de la voluntat de quasi la totalitat dels ciutadants. Que hi ha darrera d'aquesta decissió?

Valoració:-5menosmas
Per Mesquinet, fa mes de 12 anys

Quan es manifestaran perquè obrin un altra farmàcia?

Valoració:4menosmas
Per Carritxó, fa mes de 12 anys

Quin dineral tudat per no fer les coses ben fetes...

Valoració:7menosmas
Per Joan Miquel, fa mes de 12 anys

I llavors diuen dels polítics. Si els mateixos veïns no respecten les decisions judicials quan no els hi agraden, és normal que llavors votin la merda de polítics que tenim.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente