algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
17°

Les escenes més íntimes d'Ingmar Bergman

Francesc Orella i Mònica López porten les Escenes d'un matrimoni del cineasta al teatre Principal

Ingmar Bergman és considerat per molts com un dels directors cinematogràfics clau del segle XX, però massa vegades queda enlaire la seva passió pel teatre. Fou precisament aquesta curolla dramàtica la que el portà a escriure sis intensos diàlegs sobre l'amor i el matrimoni que li serviren per bastir la minisèrie televisiva Secrets d'un matrimoni. És un guió que l'actriu i directora Marga Angelat ha adaptat per al teatre sota el títol d'Escenes d'un matrimoni. Dissabte, Francesc Orella i Mònica López duran aquest dens text a l'escenari del teatre Principal de Palma (21.00 hores).

No ha estat gens senzill reduir en dues hores i mitja les sis entregues televisives, reconeix la directora, sobretot quan "tractam d'un text d'aquesta qualitat". Angelat defugí en tot moment la versió cinematogràfica de la història i, malgrat tenir alguns petits homenatges al film, pretén mostrar la dura essència del relat autobiogràfic de l'autor. "No hi ha dubte que és ell: Bergman deixà la seva primera dona d'un dia per l'altre, sense dir res i deixant quatre fills; l'endemà, era a París amb una altra", explicava ahir la directora a aquest diari.

Durant dues hores i mitja, Francesc Orella i Mònica López es transformen en Marianne i Johan, respectivament, una parella que veu que la seva estima s'ensorra per moments. "Vaig trigar dos mesos a escriure aquestes escenes i tota una vida a experimentar-les", reconeixia l'autor suec. No debades, ell havia patit quatre divorcis previs i d'això de la infidelitat, el desengany i l'amor n'era tot un expert. "Estic convençuda que els seus fantasmes interiors són els que el portaren a escriure la història", afirmà Marta Angelat. Les virtuts i els defectes d'aquesta parella en crisi són el centre d'una trama que acabarà en divorci i amb la qual, segons la dramaturga, "l'espectador s'identifica des del primer minut". "Amb una cosa o l'altra, tothom hi troba punts en comú", assegurà. El fet que Angelat tingui una reconeguda trajectòria com a actriu aporta un plus extra a aquesta obra, que ja s'ha passejat per la Península avalada pel Teatre Nacional de Catalunya i pel Teatro Español.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.