lluvia moderada
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Pas lliure per la costa de Formentor

El Ministeri de Medi Ambient anuncia la redacció d'un avantprojecte pel restabliment del trànsit en aquesta zona per resoldre els problemes actuals d'ocupació del domini públic

Resoldre els problemes de trànsit actuals a la costa de Formentor limitats per les construccions és el principal objectiu de l'avantprojecte de restabliment del trànsit a la costa de Formentor, que anuncia a la seva pàgina web el Ministeri de Medi Ambient com una de les obres de futur més importants de Costes de les Balears. El Ministeri indica que "es farà basant-se en nous criteris de la Direcció General de Costes amb el compromís d'impulsar una gestió sostenible del litoral". A més, acompanya l'anunci d'una vista aèria en la qual és fàcilment visible l'ocupació del domini públic amb mollets i diferents construccions urbanes, moltes de les quals han estat donades en concessió als propietaris dels luxosos habitatges costaners.

El cap de la Demarcació de Costes de les Balears, Celestí Alomar, diu que no té constància de la redacció de l'avantprojecte, que "es considerarà a llarg termini, però no aquesta legislatura". L'anunci del Ministeri coincideix amb la reactivació de l'emblemàtica urbanització Formentor, després de l'aprovació de l'adaptació del Pla General d'Ordenació Urbana de Pollença al Pla d'Ordenació de l'Oferta Turística, normativa que vincula l'ampliació i reforma de l'hotel Formentor a la dotació de serveis de la urbanització.

La comunitat de propietaris de Formentor ultima des de fa mesos la redacció d'un projecte d'urbanització que permeti completar el desenvolupament urbanístic de la zona, mancada fins ara d'un instrument de planejament urbanístic apropiat. Són moltes les grans mansions en venda a la costa de Formentor que inclouen, entre altres privilegis, mollets privats que ocupen efectivament el domini públic, a banda de terrasses i piscines, algunes de les quals envaeixen el servei de trànsit.

Fins ara, Costes mai no havia realitzat actuacions importants a la costa de Formentor llevat de les que corresponen a la vigilància de les autoritzacions d'explotació de les gandules i para-sols que es fa cada estiu.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.