algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Desapareix el portal de l'antic escorxador municipal d'Alcúdia

El batle, Miquel Llompart, no troba la façana desmuntada i emmagatzemada el 1997 per construir l'Auditori

El gran arc d'entrada a l'antic escorxador municipal ha desaparegut dels magatzems municipals. Aquest element va ser desmuntat i emmagatzemat el 1997 durant les obres de demolició de l'edifici, necessàries per edificar-hi l'Auditori d'Alcúdia. El batle, Miquel Llompart, va confirmar aquesta setmana que ha extraviat la peça. No "el trobam per enlloc, hem mirat pertot i ho hem preguntat als empleats d'aquella època, però no hem pogut trobar les peces", digué.

L'antic escorxador no tenia un gran interès arquitectònic, però la seva desaparició suposa, possiblement, la pèrdua de l'única mostra de l'arquitectura civil de principis del segle XX, motiu pel qual l'Ajuntament d'Alcúdia va decidir el 1997, quan n'era batle Miquel Ramis i regidor d'Urbanisme Miquel Ferrer, desmuntar l'arc d'entrada de l'antic escorxador i emmagatzemar-lo amb l'objectiu de reconstruir la façana adaptant-la a un nou entorn, una vegada finalitzades les obres de l'Auditori.

La idea implicava incloure el portal amb el seu escut identificatiu durant les obres de reforma del jardí públic situat davant l'Auditori, però mai no va arribar a executar-se. Quan ara al batle Miquel Llompart se li demana per aquesta qüestió, diu que ha realitzat sense èxit les indagacions necessàries per localitzar el vell portal a fi d'estudiar-ne la possible conservació i reubicació, però no ha pogut ser identificat.

Estudi

La proposta de conservació de la façana de l'escorxador la va formular el 1997 el llavors regidor de Cultura, Miquel Ferrer, en la comissió de coordinació de l'Ajuntament en la qual s'aprovava la demolició de l'edifici i la construcció del nou auditori. Es va arribar a parlar, aleshores, de la realització d'un estudi tècnic per a la conservació de la façana, que finalment s'emmagatzemà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.