muy nuboso
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Capdepera cultiva el turisme

L'Ajuntament ha fet un estudi per a l'aprofitament de les terres en desús a fi que reverteixi en el sector turístic. L'objectiu és crear una borsa d'agricultors i una marca de producte local

44226
Es tracta d'aprofitar el camp i treure'n un rendiment turístic. | J. AGUIRRE

L'Ajuntament de Capdepera ha apostat fort pel desenvolupament agrari, per treballar el camp i aprofitar les terres en desús com un projecte alternatiu al turisme i que reverteixi en aquest darrer sector. Així, s'ha realitzat un estudi per a l'aprofitament d'aquestes terres. Es tracta d'un extens treball que ha rebut una subvenció de la Conselleria de Turisme i Treball i del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament. L'estudi marca la situació actual de foravila al municipi per tal d'analitzar la viabilitat de la reconversió de les explotacions.

La primera passa ha estat comprovar les possibilitats del municipi per tal d'extreure'n el potencial. D'aquesta manera, del document es desprèn que hi ha una gran quantitat de terres en desús. Se n'ha d'informar els afectats per tal de crear una borsa de propietaris i d'agricultors. La idea principal és dissenyar una marca col·lectiva de qualitat de producte local i que els turistes es puguin interessar per la producció que s'hi fa.

Situació actual

De l'estudi, se n'extreuen dades significatives. Hi ha una disminució dels fruiters en secà: ametlers, garrovers i figueres, a més d'un significatiu augment del terreny improductiu i de la quasidesaparició de l'olivar de secà, terreny absorbit per les mates i els pins. L'única activitat professional que continua són les pastures, els farratges i els cereals. L'hort i la vinya només són testimonials en cases de particulars o en parcel·les petites.
El treball també fa referència a quins són els usos recomanats per al sòl agrícola del municipi. Així, es recomana treballar en camps com els fruiters de secà, fruiters en regadiu, hort, herbes aromàtiques i medicinals, olivar intensiu i vinya en regadiu. Aquest projecte és molt important en el sentit de la creació de llocs de feina, sobretot per a la recol·lecció de l'oliva, la verema i la poda, feines que ajudarien a disminuir el factor de l'estacionalitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per carlos ll, fa mes de 13 anys

no crec que sigui la solucio, imaginau els pesticides, abonos quimics etc. que s'emplearia, si el ser huma tornava a treballar al camp, que quedi la biodiversitat com es.

Valoració:1menosmas
Per Joan Ignasi, fa mes de 13 anys
no feia cap falta malgastar diners per arribar a conclusions tan i tan obvies. Esta clar que hi ha una gran quantitat de terres en desus i que els camps d'ametllers, garrovers i figueres estan condemnats; tampoc es cap sorpresa que l'estudi digui que els pins i les mates absorbeixen els olivars fins a ferlos desapareixer (del tot, no quasi com diu l'estudi). A on voleu arribar a parar amb aquestes pardalades??? Desde els despatxos i desde davant un ordinador no es resoldran tots aquests problemes que es posen en evidència.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente