algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El tren de Sóller es renova

La companyia incorporà ahir la nova màquina col·locadora de vies i travesses fabricada a Àustria. L'espectacular operació es va realitzar a Bunyola

La nova màquina col·locadora de vies i travesses del tren de Sóller, adquirida fa unes setmanes a Àustria, s'incorporà ahir al material mòbil de la companyia, després de ser transportada per carretera fins a un solar proper al pas a nivell de la via del ferrocarril de Sóller amb el creuer de la carretera de l'Esgleieta a Santa Maria (Bunyola). Una grua d'enormes proporcions procedí a descarregar la màquina, de 28 tones de pes i 12 metres de llarg, i la col·locà damunt la via. L'operació va suposar activar un dispositiu tècnic important a causa de les proporcions i del pes del nou equip mòbil.

Aquesta màquina, la primera amb aquestes característiques que arriba a Mallorca, ha suposat a la companyia sollerica una inversió de prop d'1,5 milions d'euros i s'emmarca dins el pla d'inversions per modernitzar la via, que ha d'arribar, en els propers anys, als 14 milions d'euros.

El president de la companyia, Óscar Mayol, descartà que aquesta màquina es pugui fer servir per a la substitució de la via del tramvia al passeig marítim del Través, actualment en execució per part de Costes, ja que en aquest cas es tracta de "via en placa" sense travesses.

Tanmateix, aquest hivern el ferrocarril ja farà servir la maquinària per continuar amb la substitució d'un nou tram de les vies del tren, una feina que s'iniciarà amb l'habitual aturada hivernal de desembre i gener.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.