cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Cares llargues a Muro per la retallada de l'extra de Nadal als funcionaris

PP-CDM i UM fan tornar als treballadors municipals el 5% del seu sou

44872
Els treballadors de l'Ajuntament protestaren drets durant la sessió plenària de dijous vespre. | E.Ballestero

Entre esbroncades i crits contra el batle, Martí Fornés (PP-CDM), els treballadors de l'Ajuntament de Muro assistiren dijous vespre estupefactes a l'aprovació d'un acord del ple que, en compliment d'un dictamen del Consell Consultiu, obliga a rebaixar-los la paga extraordinària de Nadal a fi de tornar els doblers "cobrats de més" en les nòmines durant els darrers nou mesos. A un mes de les darreres eleccions municipals, els candidats de les coalicions PP-CDM, PSOE-Entesa i també d'UM van firmar un acord complementari al conveni laboral de l'Ajuntament pel qual pactaven una pujada de sou a tots els seus treballadors que superava un 5 per cent el màxim permès per llei. Els empleats de Muro tenien salaris molt inferiors a la mitjana dels consitoris veïns.

Pagaments

El llavors batle, Pere Amengual (PSOE-Entesa), va començar a aplicar la pujada salarial ignorant els informes contraris d'intervenció i de la mateixa manera la van continuar aplicant Jaume Perelló (UM) i l'actual batle, Martí Fornés (PP-CDM). El gener de 2010, Fornés decideix notificar l'existència d'informes contraris d'intervenció a la Delegació de Govern, que adverteix de la irregularitat, encara que el seu informe no és vinculant. Fornés requerí llavors l'opinió del Consell Consultiu, que anul·là la pujada salarial i obliga a tornar els doblers cobrats de més des de gener. Tot això, davant de la desesperança dels treballadors, que ja han sofert una retallada anticrisi d'un altre 5 per cent.

PSOE-Entesa presentà ahir una esmena a la proposta de ple que passava per descomptar el 5 per cent del capítol 1 de personal i traslladar-lo al capítol de despesa social, una argúcia administrativa perquè els empleats no veiessin rebaixada l'extra, però PP-CDM i UM es van negar a acceptar l'esmena al·legant que implicava un informe negatiu d'intervenció. Amb el vot de PP-CDM i UM i amb informe negatiu, s'aprovaren extrajudicials per valor de 49 mil euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.