muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Primer itinerari ambiental per a cecs

El conseller de Medi Ambient, Gabriel Vicens, presentà ahir a la finca pública de Binifaldó, a Escorca, la primera ruta mediambiental habilitada per a invidents a les Balears, una iniciativa en col·laboració amb la Fundació la Caixa

44890
Mariola Borrero inicia el recorregut per l'itinerari sensorial adaptat a persones amb discapacitat visual. | Ferran Aguiló - E.B.

"La llibertat. Aquesta és la primera sensació que va descriure ahir la invident Mariola Borrero, cap de servei del departament social de l'ONCE, en completar el primer itinerari mediambiental habilitat per a discapacitats visuals en les Illes. La ruta, amb una longitud aproximada d'un quilòmetre, ha estat creada a través d'un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear i l'Obra Social de la Fundació la Caixa, segons va explicar el conseller Gabriel Vicens, que va anunciar "l'inici d'una nova etapa en què es pretén que els espais naturals siguin també accessibles als col·lectius minoritaris".

El recorregut, habilitat a la finca pública de Binifaldó, a Escorca, ha tingut una inversió de 74 mil euros que han aportats íntegrament per l'entitat financera la Caixa. El camí, senyalitzat mitjançant una guia de fusta, es completa amb cartells explicatius escrits en braille i amb autorelleu que permeten identificar les diferents espècies de la flora i fauna de la zona. Pel que fa al tacte i a l'olfacte, s'han dissenyat anells selectius i llançadors tàctils que conviden a tocar les estepes (espècie de la zona), ensumar fulles de romaní i de farigola, etc.

"He realitzat el recorregut amb el bastó, és la primera vegada que puc fer senderisme sola, he aconseguit una sensació de llibertat, que per a mi és summament important". Mariola Borrero va explicar ahir així les sensacions que el nou itinerari desperta en les persones invidents.

"L'ONCE lluita per la integració i això és una passa més per aconseguir-ho", va dir Carmen Soler, presidenta del consell territorial de l'ONCE, la segona discapacitada visual en recórrer la ruta habilitada a Binifaldó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.