algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

L'atri de Sant Bartomeu de Sóller, un urinari

Ni la Sala ni els responsables parroquials no han estat capaços d'evitar la degradació d'aquesta part del temple, declarat BIC. Fa anys es parlà de tancar l'atri amb una reixa, però el cost és molt elevat

45258
Els centenars de turistes que diàriament visiten el temple es troben amb aquesta imatge. | Lluc Garcia

Un dels monuments religiosos més emblemàtics de Mallorca, l'església parroquial de Sant Bartomeu de Sóller -un edifici amb una espectacular façana modernista, declarat Bé d'Interès Cultural-, presenta un aspecte repugnant pel fet que ni els responsables de la parròquia ni els de l'Ajuntament no han aconseguit evitar que persones incíviques utilitzin diàriament aquesta part del temple com a urinari públic.

Propietaris de bars de la plaça Constitució situats a pocs metres han denunciat aquesta mala imatge, ja que el temple és visitat diàriament per centenars de turistes. Aquestes persones consideren que resulta incomprensible que a tan pocs metres de les dependències de la Policia Local (les oficines estan situades just davant d'un dels accessos) puguin campar a plaer, dia rere dia, persones capaces de dur a terme comportaments incívics d'aquest tipus. Segons sembla, l'empresa municipal de neteja viària no s'acosta per aquest lloc, perquè "no figura entre les seves obligacions". El fet és que els propietaris d'alguns bars de plaça netegen de tant en tant, segurament empegueïts pels comentaris dels clients.

Quant a l'entitat titular de l'edifici, fonts parroquials han explicat que habitualment les persones que netegen el temple també repassen els exteriors, tot i que ara, ja que està tancat per obres, la situació de l'atri s'ha agreujat.
Des de la Sala s'admet que aquesta degradació no només afecta l'atri parroquial, sinó també els accessos a la casa consistorial, atès que cada horabaixa s'omplen de menors que beuen i mengen i hi deixen restes i taques. De res no semblen servir les càmeres de vigilància que s'han posat a la façana de l'ajuntament.

El regidor de Béns i Serveis, Antoni Femenias, recorda que l'Ajuntament "no és el titular del temple" i que la seva neteja suposaria una "factura extra" de la companyia, tot i que assegura que algunes vegades aiguabaten la zona. Fa uns anys, l'Església va proposar tancar tot l'atri amb una reixa artística, un projecte que de moment s'ha descartat per l'elevat cost.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El comte Mal, fa mes de 13 anys
El que és una vergonya és que sent Mallorca una destinació turística de primer ordre no hi hagi urinaris públics arreu. Ens enfonsam i ningú no mou un dit.
Valoració:3menosmas
Per I on han de pixar ?, fa mes de 13 anys
Hi ha urinaris públics a Sóller ?
Valoració:1menosmas
Per Nico, fa mes de 13 anys
Poden posar-hi sofre escampat per sa paret o un barral d´aigua...
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente