algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Algaida fira de la seva antiga tradició

Al llarg de tota la jornada d'ahir, centenars d'algaidins i visitants gaudiren d'un dia assolellat de compres, que alhora va servir per passejar i escometre els amics amb una bona xerrada

La tradició assenyala que els firaires que acudien a la Fira de Llucmajor no ho volien perdre tot pel camí i decidiren fer aturada a Algaida per fer fira el dia abans de la gran festa llucmajorera. Així es tornà a repetir ahir.

Durant tot el matí, els principals carrers i places del municipi s'ompliren d'algaidins i visitants per trescar i intentar firar algun objecte necessari per a la casa, per al camp o simplement per decorar o vestir. Tothom va voler gaudir de la jornada assolellada que acompanyà ahir la fira d'Algaida, una de les poques que manté la tradició allunyada de l'especialització que sembla haver-se imposat en els darrers anys amb les fires temàtiques.

De bon matí, ja s'hi deixaren veure algunes autoritats -s'ensuma la precampanya electoral- i així els nacionalistes del PSM pel seu vent i els populars i els socialistes darrere la comitiva, encapçalada pel president Antich i el batleMiralles, feren la tradicional volta d'autoritats per cada paradeta. Com a tota fira que s'estila, no hi faltava cap detall de la temporada: esclata-sangs peninsulars a bon preu -19 euros el quilo-, les olives a punt de trencar, formatges, mels, olis i tot tipus d'embotits. Tampoc no hi mancaren les dues paradetes que, amb l'oli ben calent, no aturaven de fer bunyols.

S'hi podien trobar cotxes i motos per estrenar i altres d'antics que els amos mostraven ben orgullosos. Així mateix, s'hi veieren animals de tot tipus, de ploma i pèl, atraccions per als infants, i els petits detalls de cada fira que un sempre ha de menester: ganivets, greixoneres, senalletes, un llibre o simplement un bon tros de coca dels que venien els joves per poder fer caixa i anar de viatge d'estudis.

Els quintos del 1990 tampoc no es perderen la cita de cada any i, després d'una llarga nit de festa, encara tingueren coratge de voltar pels carrers del poble fent renou amb els picarols.

Mostra gastronòmica

Aquesta setmana també s'ha dut a terme la cinquena edició de la Mostra gastronòmica. Així, set restaurants i tres cellers del municipi han oferit els plats més saborosos de la seva cuina a un bon preu. D'aquesta manera, tots aquests dies, centenars de persones han passat pels diferents restaurants per gaudir dels plats.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Antoni, fa mes de 13 anys
A Rafel Puigserver: fa més de quinze anys que en tenc ganes d'alabar a tots els polítics del moment perquè han fet la via de circumvalació, però ja han passat més de quinze anys i, dissortadament, no ho puc fer. No et preocupis, et puc assegurar que els alabaré amb molt de gust, però si seguim ja seran alabances d'un vell amb gaiato.
Valoració:0menosmas
Per Rafel puigserver, fa mes de 13 anys
Espero que quan es faci la Circumvalacio escriguis a cada noticia d'Algaida alabant el batle, la presidenta del Consell, el president del Govern i, perque no, el president del Govern de l'Estat.
Valoració:-1menosmas
Per Pere Antoni, fa mes de 13 anys
Sí, una fira més sense via de circumvalació. I això que l'Ajuntament, el Consell i el Govern, i fins i tot el Govern de Madrid, són del PSOE.

Els algaidins ja hi començam a veure "coses rares" o "interessos amagats" en aquest assumpte.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente