nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El pacte de Sóller vol preservar el perfil urbanístic de ciutat jardí

El regidor d'Obres defensa la nova normativa urbanística que impedeix edificar alguns jardins i corrals

Sóller és una ciutat ben coneguda pel seu urbanisme, amb molts elements modernistes que donen al seu centre un aspecte singular. Les queixes d'alguns ciutadans i afectats per la recent aprovació d'una normativa que té com a finalitat la preservació del model urbanístic de ciutat jardí ha motivat una aparició del regidor d'obres i urbanisme, Francisco Rodríguez (UM), el qual ha defensat la política proteccionista envers aquest "perfil urbanístic" que ara es podria fer extensiva a altres carrers i places emblemàtics del nucli.

Rodríguez va recórrer ahir a dos fotomuntatges que mostren la zona afectada per la recent modificació del PGOU així com són en l'actualitat i així com podrien haver quedat en el futur sense aquesta protecció. L'edil recorda que, en aquest cas l'avinguda de Cristòfol Colom, "es tracta d'una artèria urbana que uneix la plaça de la Constitució amb la del mercat i que és recorreguda pel tramvia i per milers de turistes cada dia".

Tot i que una part ja fou construïda fa anys, encara queden molts jardins, alguns amb reixes modernistes, que fan "transpirar" el paisatge urbà.

El responsable d'obres assegura que "l'equip de Govern i jo personalment apostam per mantenir la riquesa urbanística de Sóller" i pensa que els afectats, en lloc de criticar-lo públicament i fins i tot insultar-lo (un veí ha penjat cartells al·lusius a la seva persona) "haurien pogut presentar al·legacions i no ho van fer durant la tramitació ni durant l'exposició pública". Rodríguez no s'explica com el PGOU vigent ja no va protegir del tot en el seu moment aquest carrer i d'altres de similars .

Amb relació a les queixes el regidor es limità a recordar que "qui no hi estigui d'acord sempre pot acudir als tribunals, però la nostra política està dirigida a mirar primer el bé comú dels ciutadans, com ho és el patrimoni urbanístic que tant caracteritza el nostre poble".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.