algo de nubes
  • Màx: 19.14°
  • Mín: 9.02°
18°

Dilluns s'inicia el nou passeig marítim de Sóller

Hotels, bars, botigues i restaurants de la primera línia de la badia s'enfronten a dues temporades d'obres

45918
Aquest tram de la via s'incorpora al passeig maritím. | Ll. Garcia

"Com més aviat es comencin les obres, més aviat les acabarem". Així ho va resumir ahir migdia el delegat de Costes a Balears, Celestí Alomar, en una "darrera" reunió mantinguda a la Sala, a la qual assistiren una vintena de veïns afectats pel projecte del passeig marítim i de desenvolupament integral de la badia de Sóller. Així que, davant uns preocupats i també resignats propietaris, Alomar deixà ben clar que "les obres comencen el proper dilluns".

Per aquest motiu -tot i que els empresaris confiaven encara poder sucar una mica més el bon temps-, el passeig del Través haurà de quedar lliure tan aviat com sigui possible de terrasses de bars i restaurants. Tanmateix, Costes preveu iniciar els treballs per la part més conflictiva: el desplaçament de la via del tramvia cap al centre del nou passeig, un aspecte del projecte que ha estat durament criticat pels afectats i també per la companyia ferroviària, malgrat que només sota el punt de vista tècnic.

De fet, els detalls d'aquest aspecte de l'actuació encara es discutien ahir migdia entre tècnics del ferrocarril i de l'empresa constructora, ja que una part de la via que ara transcorre en trinxera passarà a integrar-se en una part del nou passeig marítim a fi de deixar la banda de la mar als vianants. S'ha de dir que mentre duri aquesta fase de les obres, el tramvia podrà continuar circulant sobre la via actual, de manera que el servei queda assegurat.
Alomar informà els afectats i també els membres de la Sala que eren presents a la reunió -el batle, Josep Ll. Colom, i diversos regidors- del calendari de l'actuació.

"L'objectiu és que a final de l'any que ve la via estigui canviada de lloc, que els serveis estiguin instal·lats i que s'hagi fet el recreixement de la platja", indicà. La primavera del 2012 s'enllestiria el passeig definitiu. El batle explicà que "seria una greu irresponsabilitat que l'Ajuntament no aprofitàs aquesta actuació per substituir tots els serveis d'aigua i clavegueram a la primera línia", cosa que serà una de les primeres actuacions. Abaqua també aprofitarà per renovar el col·lector de residuals que passa pel subsòl del futur passeig.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan de sa montanya, fa mes de 13 anys
Socias obeeix "la voz de su amo"(PSOE Madrid). Sentimentalismes i romansos no van amb ell. Lo que li interesa es seguir visquent de sa politica, que per ell ha resultat un gran negoci.
Valoració:1menosmas
Per guapo, fa mes de 13 anys
Tothom escriu com pot.
Quina mania de fiscalitzar els altres.
Valoració:0menosmas
Per Oscar, fa mes de 13 anys
Per favor, podríeu escriure sense faltes ortogràfiques? Gràcies.
Valoració:-4menosmas
Per sulleric, fa mes de 13 anys
ojala el tranvia no putgi se rampa de davant las olas. Es qui ha fet el projecta segur que no he ha anat mai
Valoració:0menosmas
Per un solleric del port, fa mes de 13 anys
On és en Ramon Socies, solleric i fins i tot exbatle de Soller, fent costat als sollerics amb una demanda raonable. El passeig ahuria de fer-se d'acord amb l'opinio dels veinats, no aixi com ho han decidit desde Madrid. Pero quant un solista es trba amb la disyuntiva de la cadira i l'opinio del poble, el que fa és mirar la cadira i el que pot perdre. I com no pot esser d'alta manera, el que perd és el poble i no la cadira.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente