algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

10 milions per millorar les carreteres de la Serra

Antich i Armengol signen un acord per destinar doblers de l'Estat a reparar una xarxa viària malmesa per les esllavissades

117874
Antich i Armengol signaren ahir el conveni a la seu del Consell. | Joan Torres

La xarxa de carreteres de la serra de Tramuntana es millorarà amb una inversió pública de 10 milions d'euros que, bàsicament, serviran per reparar els grans desperfectes per esllavissades i despreniments provocats per les pluges i altres fenòmens meteorològics i geològics. Una de les actuacions que es pagarà amb aquests doblers i que ja s'està executant és el condicionament del vial entre Andratx i Estellencs, ara tallat per una esllavissada.
El president del Govern, Francesc Antich, i la presidenta del Consell, Francina Armengol, signaren ahir el conveni que permetrà destinar-hi els 10 milions, una partida procedent del Ministeri de Foment i que forma part de les inversions estatutàries negociades entre el Govern balear i el central. Aquests doblers se sumen als més de 400 milions d'euros que Madrid s'ha compromès a invertir en les carreteres de les Illes a través del Conveni de carreteres.

La presidenta del Consell recalcà que la prioritat és la reparació de la que transcorre entre Andratx i Estellencs, on els operaris fan feina "dia i nit" després que a finals de febrer un moviment de terres obligàs a tallar-la. El Consell preveu que a finals de maig es pugui circular per un dels carrils. Al marge d'aquesta actuació, també es faran tasques de reparació dels despreniments i esllavissades a la carretera entre Sóller i Pollença, al terme d'Escorca. El Consell ja ha posat en marxa l'elaboració d'un estudi integral de la carretera entre Andratx i Pollença per valorar-ne l'estat actual i treballar en la seva millora. Així mateix, es duran a terme actuacions puntuals menors per a la reparació de danys causats per temporals de vent, pluja i neu a la Serra, a més de la reparació del ferm deteriorat i degradat a aquestes vies.

El Consell també signarà un conveni amb l'Institut Geològic i Miner d'Espanya per prevenir esllavissades i altres fenòmens geològics que puguin afectar les carreteres de la Serra. Armengol recordà que la serra de Tramuntana opta, com a candidata de l'Estat espanyol, a ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. En aquest sentit, subratllà que les actuacions a la xarxa viària de la zona s'han de fer amb cura, però s'han d'efectuar perquè son carreteres molt transitades. Antich, que es desplaçà a la seu del Consell per signar el conveni, defensà que la col·laboració entre institucions és la millor manera de servir els ciutadans i destacà la importància d'invertir en temps de crisi per mantenir llocs de feina. Indicà que l'Estatut garanteix 2.800 milions d'inversions estatals i avançà que ja s'està negociant la partida d'enguany per al tren o per a la Platja de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Funcionari avorrit, fa mes de 14 anys
Per fi na Fancina fa alguna cosa! ja era hora! el Consell està tot congelat, no mou ni cinc cèntims!!
Venga Francina, possat tranquila i fe alguna cosa que surti de tu, ànim!!
Valoració:1menosmas
Per Rafel., fa mes de 14 anys
Meiam si arriba qualque cosa per fer la tan promesa via de circumvalació a Algaida, que és una vergonya que la carretera Llucmajor-Manacor passi per dins el poble.
Valoració:7menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
Deixen que les carreteres es facin malt bé i ara es fan una foto abans d'arreglar-les, després es faran un altre mentre les arreglen i després un altre quan les acabin !!!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente