algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Les paradetes d'Alcúdia tenen els dies comptats

La Demarcació de Costes de Balears obliga a desmuntar-les a partir de la propera temporada i a substituir-les per altres espais de menor superfície i que s'adaptin a la nova llei

Les paradetes de fusta de la platja d'Alcúdia, tal com ara les coneixem, tenen els dies comptats. La Demarcació de Costes de les Balears obliga l'Ajuntament a adaptar-les a la nova Llei de costes a partir de la temporada 2011 i això implica limitar-ne la superfície a 150 metres quadrats, aproximadament 50 menys del que ocupen en l'actualitat.

El Consistori d'Alcúdia ultima aquests dies la redacció d'un nou projecte que presentarà a Costes amb l'objectiu d'obtenir l'autorització pertinent per desmuntar els actuals barets de fusta i substituir-los per modernes estructures de formigó blanc i vidre, per complir amb els nous límits que marca la llei. Si aconsegueixen aquest permís, començaran a operar l'abril del 2011.

La guerra de Costes contra l'excés d'ocupació a les platges ja va donar un primer avís el novembre de 2009, amb la demolició de la terrassa d'un baret privat en el Port d'Alcúdia que no tenia la corresponent autorització. En el cas dels establiments de fusta, l'Ajuntament té la concessió per explotar-los des de l'estiu de 2007 i es tracta d'un cas certament "insòlit", ja que a la resta de l'Illa els consistoris cobren des de fa anys per l'explotació de les instal·lacions de les platjes.

Des del 1982 i fins a l'any 2007 els drets d'explotació dels balnearis pertanyien a l'empresa privada Texplaya, que va obtenir durant 25 anys la concessió de Costes. Per tant, amb l'excepció dels darrers tres anys, aquestes cabanes de fusta mai no han donat beneficis als comptes municipals.
Després d'una intensa lluita per recuperar l'esmentada concessió, l'Ajuntament d'Alcúdia obté des del 2007 uns ingressos d'aproximadament 300.000 euros per l'explotació dels sis balnearis, que posa a les mans d'empresaris privats a través del corresponent concurs públic.

Embelliment
La renovació dels xibius d'Alcúdia amb una menor superfície suposarà ara en la pràctica la culminació del projecte integral de millora i embelliment de les platges del Port d'Alcúdia, en què el Consorci de Promoció Exterior d'Alcúdia (integrat per l'Ajuntament i els hotelers) ha invertit durant els darrers dos anys 600.000 euros.
Gràcies a aquesta inversió, la platja d'Alcúdia es va convertir l'estiu del 2009 en la primera amb servei de Wi-Fi de les Illes Balears.

Així mateix, la reparació integral del passeig de marès, la substitució de totes les dutxes, la instal·lació de rentapeus i de megafonia, la creació de punts de reciclatge sota l'arena, la renovació de la senyalització i la integració de zones infantils amb gronxadors formen part d'un projecte que contribueix a mantenir el Port d'Alcúdia com a líder del turisme familiar de Mallorca. El projecte de dinamització de la platja amb activitats programades durant l'estiu completa l'oferta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillemet, fa mes de 14 anys
Es xiringuitos de tota la vida ara se diuen paradetes???
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente