algo de nubes
  • Màx: 20.39°
  • Mín: 12.82°
20°

Vius amb les acampades il·legals al Llevant

Per Setmana Santa hi haurà una intensa vigilància del Seprona a Capdepera i a Artà

La Guàrdia Civil del Seprona, les brigades verdes municipals i els policies locals vigilaran ben de prop les zones de la Duaia (cala Torta, cala Estreta i cala Mitjana) i la costa de Capdepera durant aquesta Setmana Santa per tal d'evitar les acampades il·legals, tan freqüents en aquestes dates. El costum de passar aquests dies, en què ja guaita el bon temps, devora les cales verges, en un entorn natural i privilegiat, està molt estès a la zona del Llevant i, tot i les prohibicions expresses d'acampar-hi, són molt els "valents" que agafen barca i bolic i hi van a la recerca d'aventura. Preparen la tenda, les taules, les cadires... i ja ho veurem! Ara bé, des de fa un parell d'anys es vetla en aquests indrets per tal de lluitar contra les pernoctacions que no respecten la legalitat. Es tracta d'un problema històric, que amb els anys va minvant però que no acaba de ser eradicat.

Fonts autoritzades del Seprona explicaren que "si bé no s'hi incrementen els efectius, sí que es posa una especial atenció a aquestes zones per tal d'evitar les acampades il·legals o bé que s'atempti contra el medi ambient i es produeixin incendis". Així mateix, informaren que l'any passat en aquestes festes es posaren 300 denúncies per pernoctacions il·legals a Mallorca. Des de l'Ajuntament d'Artà, el batle, Rafel Gili, va exposar sobre aquest tema que "cada dia hi ha gent que ve al Consistori i ens demana permís per acampar a la Duaia. Nosaltres ja advertim que no s'hi pot anar, però, no obstant això, alguns no fan cas de les normes.

Des de l'Ajuntament hi posam els serveis que ens pertoquen, però és el Seprona el que té competència per cursar les denúncies". Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient de Capdepera, Pilar Gasull, comentà que "la zona està força controlada. Des de la Sala hi enviam la brigada verda". Amb tot, per als amants de la natura hi ha altres opcions. Una alternativa totalment legal és el Parc Natural del Llevant. Allà hi ha tres refugis que ja estan ocupats i una àmplia zona d'acampada amb unes 30 places. Precisament, un dels tècnics del parc explicà que l'any passat es registraren més de 800 visites durant aquestes festes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.