algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

A Campos hi ha batle d'esquerres

Joan Juan, de Campos pel Canvi, s'erigeix batle del municipi després de repactar l'acord de governabilitat del 2007 amb Unió Mallorquina

114548
Joan Juan Pons, agafà la vara de batle de l'Ajuntament de Campos. | T. Ayuga

Joan Juan Pons, militant del PSM i cap de llista de la coalició Campos pel Canvi, formada per PSM, Entesa i PSOE, assumí anit, amb els tres vots de la seva formació i els cinc d'Unió Mallorquina, la batlia de l'Ajuntament després d'anys de regidor a l'oposició i després d'un repacte amb el partit del fins ara batle, Guillem Ginard. Juan s'ha convertit en el primer batle d'una formació d'esquerres i nacionalista, ja que Campos d'ençà de les primeres eleccions generals democràtiques havia estat governada per partits de centredreta. Guillem Mas Sastre, d'Unió Campanera, fou batle des del 1979 fins al 1991. Llavors n'agafà el relleu el PP amb UC fins al 2003. Del 2003 al 2007 l'Ajuntament fou per al Partit Popular, com a força majoritària. Després la UM de Guillem Ginard n'ocupà el càrrec amb el suport de CpC, que formen el pacte de govern.

El ple que havia d'elegir Juan com a batle s'inicià poc abans de les vuit i mitja del vespre i s'hi presentaren dos candidats: Margalida Ginard, per part del PP, que aconseguí el vot dels cinc regidors de la seva formació, i Joan Juan, que fou proclamat batle després d'aconseguir els suports de CpC i UM (8). Joan Juan, després de ser nomenat primera vara, manifestà la seva alegria i l'honor. Agraí el suport rebut i reclamà que, "si no vaig bé, m'ho deis". "Volem un Campos millor, perquè és el nostre somni i volem fer-lo realitat". Abans de Juan, també parlaren Guillem i Margalida Ginard, un per encoratjar-lo i l'altra per retreure-li els fets de la moció de censura.

L'acord de govern

Una hora abans de l'elecció, el casal de can Pere Ignasi era l'escenari de la signatura de l'acord de govern municipal entre CpC i UM. Aquest compromís assenyala com a punts clau establir una llista de prioritats "per millorar la relació entre els ingressos i les despreses ordinaris amb l'objectiu que es puguin fer inversions". Pel que fa al turisme, no hi ha cap referència a un dels temes més polèmics, com el camp de golf, i sí que se'n fa als banys de la Font Santa. Així, s'hi assenyala que, "quant al turisme, es posarà especial èmfasi en la creació i en l'impuls del turisme de qualitat i desestacionalitzat. Com que Campos és l'únic municipi termal de les Illes, es prestarà especial atenció al foment, a la millora i a la perdurabilitat dels usos termals". Entre les tasques prioritàries es remarca que "des del primer dia s'hi farà feina en la millora i ampliació de les infraestructures".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 13 anys
Xuetó, jo mateix, cada matí em reunesc amb en Pedro Serra al bar Toni i supervisam el fòrum.
Valoració:2menosmas
Per Xuetó, fa mes de 13 anys
Com es nota que aquest foro esta supervisat per UM i periodistes des de Palma
Valoració:2menosmas
Per Joanette, fa mes de 13 anys
Xaparro ets tu? no te passis que et veun molt es plumero....
Valoració:3menosmas
Per jordim, fa mes de 13 anys
En primer lloc enhorabona al batle Joan Juan Pons.
En segon lloc, no m'explic com si hi ha doscentes lectures hi pot haver més manetes amunt i avall
Valoració:7menosmas
Per makinet, fa mes de 13 anys
A la fi tendrem un batle campaner per 1a vegada d'esquerres, normal, del PSM, de CxC, republicà.
No sé que podrà fer en aquest any llarguet que li queda. Veient el caos i la misèria en que ens han deixat els exbatles anteriors, en Menescal, n'Imprempta, el crack en Nina i la vedette na P€lli$$€ta, basta poc per superar-los.
Almanco, no estarà venut als bufes poderosos de la Vila, ni de la Colònia ni sa Ràpita, ni farà d'enxufador de fills bords de les vaqueries, comandarà sense llista clientelar de senyorets perfumats amb Rabanne i Mercedes comprat a 100 terminis.
Ufff, ja semblava que no havia arribada la democràcia a Campos.
Avui, em bec 1 botella de cava sensera a la salut d'en Joan de la Penya!
Valoració:24menosmas
Per Joan Trui, fa mes de 13 anys
Enhorabona als companys del PSM de Campos i, per extensió, a la resta de la gent de CxC. Vaig notant per allà on vaig que, després d'anys de desconcert, el PSM torna agafar força i a tenir clar el que vol, sobre tot a la part forana. Crec que el futur és més prometedor que abans i a més s'està fent una gran feina a les consellerries que es gestionen (no sempre valorada i reconeguda pels mitjans de comunicació i la població), Per tant, ànim a tots els companys i endavant.
Valoració:-10menosmas
Per Un Campaner content, fa mes de 13 anys
Gracies a Dèu ja ens han llevat aquest bufa de pallisseta de Batle.Ja era ben hora! Ha estat un batle funest pel nostre poble i això que just ha governat 2 anys.Ara podràs anar mès de gresca per Palma,Guillemet.Tu i jo ens entenem.
Valoració:-15menosmas
Per llampuga, fa mes de 13 anys
jo si fos ell li lleveria sa pardaleria a n´en pallisseta per avall
Valoració:-80menosmas
Per Pere, fa mes de 13 anys
Lo que es cert es que no es de dretes. O no, malsofrits?
Valoració:120menosmas
Per Lleonard, fa mes de 13 anys
D'esquerres ?. El PSM és més de dreta que el rei en Jaume.
Valoració:73menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente