algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

“No he volgut ser un convidat de pedra del govern de Pollença”

El portaveu del PSM, Tomeu Cifre, parla des de l'oposició de l'expulsió del govern local

111894
Tomeu Cifre amb Biel Barceló. | M.N.

"Vaig desobeir el batle, i no la Policia Local, perquè havia pres una decisió arbitrària, sense cap tipus de fonament jurídic i que contradiu el bé comú dels pollencins, dels d'ara i dels que vindran". Tomeu Cifre, exregidor de Cultura de l'Ajuntament de Pollença, destituït dijous després de botar la barrera d'accés a la finca de Ternelles i d'incomplir així l'ordre del batle, que hi limitava el pas a vint persones, reflexiona a través d'una carta sobre els esdeveniments dels darrers dies que l'han portat directament de l'equip de govern -que compartia amb UM-UNPI i el PSOE- a l'oposició -al costat del PP-UMP i d'Alternativa Esquerra Unida-Els Verds.

"El batle sap que no m'ha destituït per haver botat una barrera, sinó perquè represent un partit polític, el PSM, que durant els dos darrers anys i mig no ha volgut ser una comparsa de les seves decisions, perquè hem volgut dir-hi la nostra quan s'han hagut d'aprovar projectes i no ens hem empassat tots els seus capritxos i ocurrències... No he volgut ser un convidat de pedra del govern municipal i això no ha agradat al batle", explica Cifre. El portaveu del PSM critica la "manca de coherència" del PSOE, que consentí la seva destitució tot i haver donat suport a la manifestació, si bé és ver que no botaren la tanca.

"Resulta indignant que a tots els qui passàrem tranquil·lament i pacíficament la barrera de Ternelles ens hagin volgut fer passar per uns vàndals salvatges i infractors de la llei, i resulta encara més indignant que aquestes acusacions vinguin d'un batle que pertany a un partit polític, UM, ple de personatges encalçats per jutges i fiscals i dels quals, fins ara, no n'ha dimitit cap".

Cifre fa una valoració positiva d'aquests anys de gestió, "amb un ressorgiment del Festival de Pollença i del museu municipal; amb l'acostament de la cultura al poble, fugint de l'elitisme; i els infants, l'autèntica esperança perquè Pollença es pugui continuar considerant un poble de cultura", afirma. "També l'Empresa Municipal ha començat a veure llum al final del túnel i, després d'anys de pèrdues econòmiques, a la fi han pogut tancar l'any amb beneficis", assegura. Cifre hi reflexiona sobre el treball que a partir d'ara desenvoluparà a l'oposició. "Tal com feia abans, continuaré al servei dels pollencins que pensen que un poble millor és possible i que una altra manera de governar Pollença ens permetrà aconseguir-ho".

Sense regidor de Cultura

Després de la destitució, dijous, de Tomeu Cifre, el batle de Pollença encara no ha decidit qui el substituirà al capdavant de l'àrea de Cultura, tot i que és segur que serà un dels regidors de la coalició UM-UNPI. Respecte de l'Empresa Municipal de Serveis, l'equip de govern (UM-UNPI/PSOE) acordà ahir mantenir-ne al capdavant el gerent, Antoni Sureda, designat a principi de legislatura a instàncies del PSM. Precisament Sureda va posar el seu càrrec a disposició de l'assemblea del PSM, reunida dilluns vespre i que li va reiterar la confiança perquè continuï desenvolupant la seva tasca. Així mateix, el batle, Joan Cerdà, explica que "el gerent té la nostra absoluta confiança i des de l'equip de govern trobam que és un tècnic que fa bé la seva feina". L'edil Joan Josep Mir (PSOE) entrarà a formar part del consell d'administració de la companyia municipal en substitució de Bartomeu Cifre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.