algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Travessen Ternelles

Més de cinc-centes persones botaren ahir les barreres de la finca de Ternelles a Pollença, tot i l'advertiment policial que estaven cometent una infracció greu penada amb multes de fins a 100.000 euros

111472
Més de cinc-centes persones botaren ahir les barreres de la finca de Ternelles. | Ferran Aguiló - Teresa Ayuga.

 

Més de cinc-centes persones varen usar ahir escales per botar les barreres d'accés a la finca de Ternelles, a Pollença, amb l'objectiu de reivindicar l'ús públic del camí de Ternelles. Així, desobeïren les ordres de la Policia Local, que vetlava pel compliment de l'acord de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni del Consell de Mallorca, que limita el pas pel camí de vint persones al dia, llevat que existeixi una autorització especial. a la tarda la Guàrdia Civil, es presentà a la finca i aixecà acta. La Policia va permetre el pas de vint excursionistes a través de la reixa d'entrada a la finca i, després de tancar-la, va advertir la resta que si botaven cometien una falta administrativa greu, penada amb multes d'entre 6.001 i 100.000 euros. L'advertiment no va aturar els convocats per la plataforma Pro Camins Públics i Oberts, que varen prosseguir el camí.

La Policia local va prendre les dades d'alguns i aixecarà acta de l'ocorregut. Posteriorment, el Consistori la remetrà a Delegació del Govern perquè prengui les mesures convenients. Les càmeres de seguretat contribuiran a identificar els manifestants. Entre les persones que varen botar la reixa, hi havia diversos càrrecs públics, com el secretari general del PSM i portaveu del Bloc al Parlament, Biel Barceló, i el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens (Bloc), que van defensar el trànsit pel que consideren un "camí públic", ja que així figura en el catàleg del municipi. Vicens va assegurar que l'accés a camins públics a través d'escales és "habitual" en altres vies i va reivindicar la presència permanent d'escales que facilitin l'accés a través del camí de Ternelles als excursionistes. En adonar-se que el conseller havia botat la reixa, el batle, Joan Cerdà (UM), anuncià que parlarà amb el president Antich perquè hi intervingui. "Si jo he hagut d'acatar l'ordre donada pel conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt (UM), de no deixar passar més de vint persones, no em sembla normal que un conseller del mateix Govern no ho faci". "Si Antich no adopta cap mesura, l'Ajuntament de Pollença no tornarà a acatar ordres del Govern", afegí.

 

Els defensors dels camins denuncien la propietat

Els defensors dels camins públics denunciaren ahir els propietari de la finca de Ternelles. En acabar la marxa, 10 membres de la plataforma Pro Camins Públics i Oberts es personaren al quarter de la Guàrdia Civil de la localitat per presentar una denúncia contra els responsables de la finca per barrar el pas d'un camí públic que figura en el Catàleg de camins de Pollença. La platafoma vol denunciar així la vulneració del dret de pas per un camí considerat de domini públic.

Els precedents

Els litigis entre propietaris i defensors dels camins públics són una constant d'aquests darrers anys. A més de Ternelles, s'han informat de contenciosos per poder transitar per la finca de la princesa Diana de França, a Esporles; al Fangar, de Manacor, i a l'Illeta, de Sóller. Per altra banda, existeixen altres problemàtiques similars respecte de la falta d'aplicació de la Llei de costes, ja que alguns propietaris privatitzen el domini públic amb la tolerància de l'Administarció. El casos més coneguts són el del Fangar, que ha acabat amb un acord satisfactori després de molts de plets i negociacions entre el propietari, l'Ajuntament i els veïns. El que no està resolt encara és el contenciós per la piscina de pública que privatitzà Pedro J. Ramírez, la sentència sobre la qual podria obrir nous camins sobre l'ús del litoral.

 

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Bartumeu Matheu, fa mes de 14 anys
Si tenim lleis son per complir... o no?, meam si li posaran sa multeta a n'en Vicens xiripitiflautic!!!
Valoració:8menosmas
Per tolo, fa mes de 14 anys
Evidentament els que no fan la seva tasca sòn els polítics.
La norma diu que poden passaar vint persones diaris, com també gurs d'escolars o altres acompanyats de monitors.
Això però no ho conta el batle de Pollença, convertit per art de magia en representant de la família March.
Valoració:-1menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 14 anys
Quina gent més ridícula. A mi de petit m''ensenyaran que els que no és teu no es toca i aquest 4 quatre vividors no tenen collons d''expropiar la finca, per a tots els mallorquins, però si de fer de beneits per una foto botant una tanca per entrar dins ca un altre. El dit, ridículs i vagos.


Valoració:4menosmas
Per Tomeu, fa mes de 14 anys
Mateu te molta raó! Les coses fetes sense seny al final acaben per no servir per res. I sabem que les nostres polítics l'únic sentit que tenen es el de la seva butxaca
Valoració:17menosmas
Per Pep, fa mes de 14 anys
Enhorabona, Mateu podras agafar el trentram
Valoració:-2menosmas
Per Mateu, fa mes de 14 anys
XItxaro el que miro és que tindré de fer en comptes de 5km de cotxe per arribar a Sant Llorenç 15km cada cop, perquè un Sr. i els seus seguidors fanatics han decidit posar una muralla a tota la comarca de valles i filats per un tram que aningú mos serveix, que no té ni projecte d'explotació i que destrueixmés el territori. No al puto March i les seves coses OK però tampoc destrossem per un altre cantó. I estic lluny molt lluny del tram però mos afecta mos afecta a tots!!!! Perquè qui estima Mallorca no la destrueix, però tú què saps del camp, de la terra i de cuidar-la...
Valoració:10menosmas
Per Xitxaro, fa mes de 14 anys
Ja tenim els punyeters nimbys a tocar els collons a una notícia que no té res a vuere amb al tren-tram. Sr. Vicens, comenci d'una p... vegada les obres i deixarem d'aguantar a aquesta genteta que tan sols mira per les seves propietats, ben igual que els March que no deixen passar gent. Són carn i ungla.
Valoració:-9menosmas
Per Jaume r., fa mes de 14 anys
Vies Verdes Ja. Basta de màquines, Basta de camins tallats, Basta d'alambrades! Basta d'hipocracia.
Valoració:9menosmas
Per anti antitrens, fa mes de 14 anys
Mateu, no diguis mentides per favor. Digues en primer lloc que aquests camins de Llevant són dels propietaris de les cases que han construit a prop de les vies, és a dir, dels antitren. I en segon lloc tots els camins es reposen i els que les feien servir podran seguir usant-los. Deixau d'enganar la gent per favor.
Valoració:-8menosmas
Per Mateu, fa mes de 14 anys
Això és al que s'ha de dedicar el Bloc i no intentar governar.
A llevant 70 camins tallats per culpa del seu Tram!!!! No tenen vergonya, puta demagògia.
Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente