cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.56°
10°

Amb l'aigua al coll

L'Ajuntament de Capdepera ha quedat paralitzat. L'oposició no s'asseurà a negociar pressuposts fins que no es faci una auditoria i tornin els préstecs

111240
En el ple el debat es centrà en la situació econòmica de l'Ajuntament. | A. Bassa

L'oposició de Capdepera ha posat l'equip de Govern en la corda fluixa. El PP, EU-EV i Es Grup han tancat les portes a qualsevol negociació fins que no s'arregli "el desgavell econòmic" actual. Aquestes són les condicions: "Fins que no es faci una auditoria externa, es compleixin les mesures adoptades per l'equilibri pressupostari i es retornin els préstecs, no ens tornarem a a asseure per discutir ni modificacions dels pressuposts ni aprovació de les utilitzacions dels romanents, ni els pressuposts del 2010, ja que els dels 2009 ja no creim que s'aprovin".
L'oposició fa valer una vegada més la seva majoria i ha registrat una moció amb aquest advertiment i al·lega que "no podem ser còmplices d'aquesta manera de desgovern". El passat d'abril, també conjuntament, els grups de l'oposició denunciaren que el Consistori anava cap a la fallida tècnica i demanaren que es prenguessin una sèrie de mesures per aturar-ho.

En el ple, Joan Ferrer, en nom dels tres grups, explicà que la gota que ha fet vessar el tassó ha estat la concertació d'una operació de tresoreria per valor d'1,5 milions d'euros per pagar despesa corrent. "Aquest préstec demostra que la Sala no té ni un duro, perquè s'ha fet amb l'objectiu de pagar la despesa corrent, de manera amagada. Fins on pensau que podeu arribar?". Critiquen que no s'hagi reduït la despesa, "que no s'hagin fet els pressuposts prorrogats del pla de sanejament ni dels acords de ple" La moció afegeix que "estam permanentment de festa, el servei de recollida de fems no funciona, la Policia tampoc, l'àrea d'Urbanisme està col·lapsada".

Resposta

El regidor d'Hisenda, Sebastià Sureda, va defensar que "la sol·licitud d'operació de tresoreria es va fer per poder pagar els proveïdors", alhora que va recordar que "l'equip de govern ha duit inversions de profit". Així mateix, comentà que el gruix significatiu de les despeses són compromisos que no es poden eliminar, com l'escoleta o el centre de dia, i va dir que els ingressos no baixaran molt mé

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.