muy nuboso
  • Màx: 17.94°
  • Mín: 13.93°
17°

Els nous cossiers fan la festa

Set balladors s'estrenaren el dia de la revetla de Montuïri ballant per tot el poble envoltats de milers de persones que volgueren gaudir de la dansa i de les noves cares

38824
Els cossiers oferiren les seves danses arreu del poble. | J. Socies - J. Sitges

Quan faltaven cinc minuts per a les set, dins la casa de la vila els set nous cossiers esperaven amb el rostre desencaixat: notaven dins el cor una mescla d'alegria i nerviosisme alhora. A fora, els joves entretallaven la música dels xeremiers amb els crits de "Cossiers, cossiers". Ja no hi havia marxa enrere: onze mesos d'assajos havien de veure el fruit tal com ho feren els seus companys el 15 d'agost. Les set en punt era l'hora de pujar els cinc escalons del cadafal i ballar, dansar, perpetuar la tradició i fer la festa. Montuïrers i visitants embogien. De sobte, el silenci: Tomàs Salom, el flabioler, sonava Flor de murta. Al setè toc de tamborí, Josep Canuto, Dama, i els cossiers Toni Miralles Martorell, Toni Miralles Niell, Gaspar Mas, Joan Albert Cerdà, Tomeu Verger i Tomeu Rafel Ginard ballaven, feien el que sabien, però aquest pic amb les mans i les cames tremoloses i sota l'atenta mirada d'una plaça Major que els tenia l'ull damunt.

Així, tots els passos un darrere l'altre, trencats, reverències, peus enmig, tots fins al final, en què reberen forts aplaudiments. Els primers nervis havien fugit, però faltaven més de dues hores de balls arreu del poble, i així va ser. Guiats pel Dimoni, encarnat per Joan Mesquida i que enguany ha passat gairebé desapercebut entre tants de cossiers nous, dansaren en diferents cases del poble i després, passades les nou del vespre, tornaren a la plaça amb una bona suada per acabar interpretant els darrers balls.

Les rodelles

Però la festa just era a l'inici; quedaven hores de bauxa, així que devers les onze del vesprés la plaça tornà a omplir-se per escoltar les notes de la Banda de Música de Montuïri. A la mitjanit arribava, com cada any, un dels espectacles més arrelats i que ara ja sols es fa a Montuïri: les rodelles, on el dimoni torna a sortir per morir davall el foc i les guspires. Després, revetla; i avui, més cossiers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 14 anys
Vadeu Tomeu, se veu que mai no has estat a la festa.
Valoració:6menosmas
Per Tomeu, fa mes de 14 anys
Panis et circus .Cesar dixit
Valoració:-8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente