nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Deixa la vaga de fam després d'11 dies

El ciutadà Cristophe Bonhoure, que es va plantar a la plaça de Sóller perquè l'Ajuntament va anul·lar la llicència del seu habitatge, ha arribat a un acord amb el batle i ha renunciat a la protesta

Cristophe Bonhoure, l'home que rebé de l'Ajuntament de Sóller la nul·litat de la llicència del seu habitatge, abandonà ahir la vaga de fam. Ha passat 11 dies sense consumir pràcticament cap aliment, ha perdut 7 quilos de pes i es troba en un estat de salut que el metge que l'ha atès va qualificar de delicat: tensió arterial molt baixa, primers símptomes de deshidratació, moments de confusió i estat anímic molt dolent.

Amb llàgrimes reprimides als ulls, el ciutadà francès, que en aquestes dues setmanes ha aconseguit nombroses mostres de suport entre els ciutadans, va agrair a tothom l'interès.

El rendiment es decidí després que el metge solleric que ha tingut cura del seu estat, Bartomeu Colom, s'entrevistàs a primera hora del matí amb el batle, Josep Ll. Colom, a qui en lliurà un informe mèdic. A part d'entregar el document, recomanà que l'Ajuntament fes "algun gest" per aconseguir que aquest home aturàs la dràstica protesta, iniciada dia 13 per l'anul·lació del permís d'obra d'una casa al Racó d'en Vives.

Minuts després, Josep Ll. Colom es va entrevistar amb Bonhoure al seu despatx, on aquest acudí acompanyat pel seu representant, i després d'escoltar "algunes noves dades" aportades per l'afectat es va comprometre a "revisar l'expedient des del començament". Segons Andreu Oliver, amic i representant de Bonhoure, aquests dies "hi ha hagut un canvi d'actitud molt positiu, que ha precipitat que aquest home abandoni la vaga a partir d'aquest moment".

Més tard, Josep Ll. Colom baixà fins la plaça i tornà a parlar uns minuts amb el francès. Aleshores li assegurà que "mantenia el seu compromís de revisar l'expedient perquè la seva salut era allò més important". Bonhoure, emocionat, li va respondre que "no, allò realment important és el dret".

Després de tot això, el francès va partir de la plaça en una furgoneta en companyia de la seva dona i del seu amic. En el moment de retirar el cartell, no va poder evitar un somriure. Traspuava un gran alleugeriment.

Noves dades

Bonhoure va aportar ahir a Josep Ll. Colom una nova documentació sobre les circumstàncies que han desembocat en l'anul·lació de la llicència d'obra. L'afectat explicà que "no són dades gaire importants, però són significatives i pens que demostren que en cap cas no hi ha hagut mala fe, sinó una suma d'errors". Segons l'home, que va fer aquestes declaracions minuts abans d'abandonar la plaça, "crec que puc provar que quan es va atorgar el permís a aquest habitatge la zona ja era un indret protegit, però ningú no ho va advertir, ni l'arquitecte, ni l'ajuntament, ni la immobiliària, ni jo mateix".

Les fonts consultades indiquen que aquestes noves informacions haurien estat claus perquè el batle decidís efectuar una revisió del cas des del moment d'obertura de l'expedient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per warglo63, fa mes de 14 anys
Enfin , un peu plus de civilité !
Valoració:-3menosmas
Per Miquel, fa mes de 14 anys
Crec que els comentaris anteriors tenen tota la raó, el que ha de fer aquest senyor es anar als tribunals i si es així com diu ell no ha de tenir gens de por, o es que en te de por i no hi vol anar?
Valoració:-5menosmas
Per Tòfol, fa mes de 14 anys
Jo sempre havia sentit a dir que el desconeixement de la llei no n'eximeix el compliment. Pot esser que aquell franxute no en sabés res (cosa que dubt), però això no significa que, per aquest motiu, deixàs d'incomplir la llei. Que li esbuquin la casa!
Valoració:-1menosmas
Per Robbie, fa mes de 14 anys
Quina santa barra! Ara em faré un xaletet allà on em surti dels collons i després faré una vaga de fam perquè me'l legalitzin. Urbanisme a la carta (encara que sigui amb llàgrimes)!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente