“Caseta d'eines o xaletet per a l'estiu?”
GADMA denuncia la construcció d'un edifici d'ús agrícola amb aparença d'habitatge a la finca de Raixeta
Palma21/04/09 0:00
Després de la denúncia realitzada la setmana passada per veïns de Bunyola sobre l’estat d’abandonament en què es troba Raixa, residents i l’associació ecologista GADMA (Grup d’Amics en Defensa del Medi Ambient) tornen a la càrrega i posen l’ull, aquest cop, en Raixeta, la finca de titularitat privada limítrofa. Raixeta està situada entre Raixa, Biniatzar, el comellar de Na Morta i el puig de la Gubia. Fou aquí on s’instal·là Francesc Colom i la seva dona el 1956, abans de traslladar-se a Raixa com a posaders.
També a Illes Balears
- MÉS presenta a Sóller les seves propostes contra la massificació turística: «Sense decreixement no hi ha futur»
- A la mort d'en Joan Taverner
- El PSIB-PSOE fa una crida a la participació en la Diada per la Llengua davant els atacs del Govern al català
- Denuncien que IB3 Televisió obvia el traspàs de Manel Domènech però informa sobre la mort de Manolo el del Bombo
- Ha mort Manel Domènech, incansable lluitador per la llibertat i la República
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Joan, però tu ens pots dir si es tracta d'una caseta d'eines o xaletet per a l'estiu?
Una caseta de arreus no pot tenir més de 6 metros quadrads. Aquesta "caseta" i milers de "casetas" se han de esbucar.
Srs. de GADMA, Sr. Bernat Fiol, He de dir que em sobta molt la notícia apareguda al Última Hora d'avui, 21 d'abril, referent a suposades "destrosses mediambientals a la finca Raixeta". En aquest panegíric a l'ecologisme d'estar per casa es parla de modificacions del sòl, obres en el torrent, tancament d'un camí públic, d'una construció qüestionada per una estètica respectuosa amb l'entorn i de tala indiscriminada d'arbres entre altres arguments sense fonaments. Com els ho podrà confirmar qualsevol biòleg, la coexistència d'una activitat agrícola responsable com la que ara s'està recuperant a Raixeta ha estat d'antuvi un factor d'equilibri mediambiental. De ben segur més que no pas els visitants de cap de setmana (popularment coneguts "domingueros") per qui sembla que "respectar la natura" significa anar a fer un tomb per la muntanya amb una llibreta per anar anotant el que subjectivament li sembla denunciable del veí. Si enlloc de treure i airejar falsedats i suposicions maquillades amb un pretès ecologisme l'associació GADMA i el Sr. Fiol es preocupessin de difondre els beneficis que comporta pel camp, el bosc i la natura en general una activitat agrícola responsable i fessin més didàctica en el seu entorn del què cal fer quan un visita el camp, de ben segur que tots els qui hem gaudit i volem gaudir en el futur de l'entorn privilegiat de la Vall de Raixeta i tota la Serra de Tramuntana li estaríem agraïts. Si us plau, prou de demagògia ecològica fàcil i afrontin d'una vegada un tema tan important amb una mica de rigor i seriositat, més enllà de les ganes que tinguin d'aparèixer als mitjans!
Jo sincerament crec que és una caseta d'eines. El que passa és que aquest senyor deu tenir moltes eines jajajajja
Molt bé Bernat, però desgraciadament les manifestacions no solen ser suficients .... Els polítics, en general, se n'haurien de donar compte que són a la Lluna i que ja no representen a la gent. El desinterés de la gent és preocupant. I si no, per què a les darreres eleccions autonòmiques hi va haver un índex d'abstenció de devers un 40%?
Desgraciadament, a les Administracions Públiques hi ha un personal funcionarial (em refereixo a caps de servei, no als administratius i tècnics) que, com a norma general, l´única cosa que fa és la següent: 1-Fer la bona als polítics inmediatament superiors 2-No complicar-se la vida 3-Fer de 08:00 a 15:00, i millor si ho poden acursar amb berenars de 2 hores i hipotètiques reunions. La conclusió és la pèrdua del valors i funcions que l´Administració té encomanades. Hi ha vertader descontrol. Tothom construeix allà on li pareix, tothom aboca material d´enderroc allà on li pareix, el partimoni històric s´esbuca,... I què fa l´Administració? Idò posa alguna sanciò patètica, no fa tornar les coses al seu estat original, fa paperassa per fer veure que fan alguna cosa, publiquen notícies als diaris per fer veure que fan alguna cosa, ... En definitiva: Port Adriano es fa, l´impacte del gasoducte hi és, el patrimoni històric està totalment desprotegit (contra la pròpia Administració), encara es poden veure els efectes de les urbanitzacions paralitzades de Capocorb Nou i Portals Vells entre d´altres, el Palma Aquarium es va fer sobre terreny d´influència marina (per tant, públic), les urbanitzacions sense xarxa de clavegueram i llum (es a dir, sense dotació de serveis) no s´aturen, el caramull de cendres de Son Reus encara creix, etc, etc,... Em sembla vergonyós tenir uns dirigents (siguin els que siguin) amb poc seny o poca valentia. Pareixen un grup de parvularis. És ben coneixedor qui som els que realment estimam la nostra terra. Sí a les postures radicals!!! Sí al seny pel bé de la terra!!! Ja n´hi ha prou de moralitat, bones paraules i paperum!!! Hem de ser més contundents i exigir, no demanar. Des del meu punt de vista, és ben necessari tornar a fer alguna manifestació, en la que es pugui reivindicar a l´Administració, no tan sols als citutadans, que compleixi i faci complir realment la Llei.
Venga Consell de Mallorca! Venga Departament de Territori! (...llicències en sòl rústic...) Venga Departament de Medi Ambient! (...conservació de la natura...) Venga Departament d'Obres Públiques! (...manteniment de camins públics...) Venga Departament de Cultura i Patrimoni! (...patrimoni paisagístic...) ... Venga Conselleria de Medi Ambient! Venga Espais de Natura Balear (...conservació del espais naturals...) Venga Direcció General de Medi Forestal i Protecció d'Espècies Venga Comissió Balear de Medi Ambient! ... No pot fer res nigú? Nigú té evitar aquests abusos entre les seves funcions? No vos pagam abastament els ciutadans? .