algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

Tancat amb pany i clau

L'amo de l'Empeltada tornà a instal·lar ahir barreres a la carretera vella de Lluc dues setmanes després que uns activistes pro camins les duguessin al Consell de Mallorca

La carretera vella de Lluc torna a estar tancada amb pany i clau. El propietari de la finca de l’Empeltada, Rafel Morro, ahir va tornar a posar barreres a aquesta via, quan es compleixen dues setmanes de l’acte reivindicatiu protagonitzat per representants de mitja dotzena de plataformes ciutadanes que van desmuntar i van traslladar les anteriors barreres que hi havia a l’Empeltada fins a la seu del Consell de Mallorca, al carrer de General Riera de Palma. Els fets, encara són investigats per la Guàrdia Civil. La instal·lació de la reixa coincideix, a més a més, amb la decisió del Defensor del Poble d’arxivar la investigació oberta per determinar si l’Ajuntament de Pollença ha incorregut en alguna il·legalitat per no garantir el pas públic per la carretera. El Defensor del Poble eximeix l’Ajuntament de tota responsabilitat després de comprovar que la carretera és de titularitat del Consell de Mallorca.

Reposició

Prèvia comunicació a l’Ajuntament de Pollença, al Consell de Mallorca i a la Guàrdia Civil, el propietari de l’Empeltada que va denunciar fa dues setmanes el "robatori" davant de la Guàrdia Civil, reposava ahir quan passaven pocs minuts del migdia les barreres d’accés a la seva finca, impedint de nou el trànsit públic a través de la carretera vella. Rafel Morro justifica l’actuació amb el conveni que té firmat amb el Consell de Mallorca per desviar la ruta de la pedra en sec al pas per l’Empeltada. El propietari va cedir fa cinc anys, en virtut d’aquest conveni, una franja de terrenys en un lateral de la finca que ha estat autoritzada com una ruta alternativa que està oberta al pas dels excursionistes des de llavors. Va ser precisament després d’habilitar la desviació conveniada amb el Consell, quan Morro va instal·lar la primera barrera a l’Empeltada.

La plataforma Pro camins públics i oberts, Gadma, el Lobby per la Independència, l’Ateneu Gabriel Buades, Poble Llibertari i Esquerra Unida (tots intervengueren en la sostracció de les barreres) van llançar divendres passat una invitació pública a la població perquè continuin el seu exemple, passin de les paraules als fets i retirin totes les barreres que impedeixen el pas a través de camins públics. Mentrestant, prossegueix el seu curs la denúncia que l’amo de l’Empeltada va presentar davant la Guàrdia Civil, tot i que encara cap dels que participaren a l’acte reivindicatiu ha estat requerit per prestar declaració. Les tanques que es varen instal·lar ahir a la finca de l’Empeltada no són les mateixes que llevaren els Pro camins, sinó que es tracta d’una rèplica. El Consell de Mallorca va notificar la setmana passada a l’amo de l’Empeltada que les seves barreres eren a la seu del Consell. No obstant això, Morro ha refusat recollir-les per tal de no interferir en la denúncia per robatori que vol que vagi per la via penal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Estudiantet, fa mes de 14 anys
Me parex que aquest individu comet un delicte contra el trànsit a una via pública i el Consell ès còmplice.

El codi penal dels castellans diu:
"Art. 382. Será castigado con las pena de prisión de seis meses a dos años o multa de tres a ocho meses el que origine un grave riesgo para la circulación de alguna de alguna de las siguientes formas:
1º Alterando la seguridad del tráfico mediante la colocación en la vía de obstáculos imprevisibles, derramamiento de sustancias deslizangtes o inflamables, mutación o daño de la señalización, o por cualquier otro medio.
2º No restableciendo la seguridad de la vía, cuando haya obligación de hacerlo."

Me parex que las barreras són un obstacle imprevisible que ha col·locad i no ha restablid el trànsit.

Valoració:7menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 14 anys
Aquest se'n riu del ball i dels sonadors!
Valoració:4menosmas
Per RG EA, fa mes de 14 anys
I contra aquest okupa ni les autoritats cíviques, ni la benemèrita en fa res.
Només actuen contra els pobres.
Valoració:10menosmas
Per Tomeu, fa mes de 14 anys
El Consell el que ha de fer es obrir les tanques, i publicar aquest acord que ha signat amb Morro i amb qualsevol altre acord d'aquesta casta!
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente