algo de nubes
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
13°

Caça major d'elit a la península de Formentor

L'exclusiu vedat atreu aficionats de tot el món, que arriben a pagar fins a 5.500 euros per capturar un Balearian boc. Ja s'hi han organitzat dues caceres

"A l’extrem nord de Mallorca, a la península de Formentor que limita la punta de l’Avançada, el Colomer i el far de Formentor, es troba el primer i més exclusiu vedat privat de caça major de les Illes Balears". Aquesta és la carta de presentació de Gestió Ambiental i Cinegètica de Formentor (GAC), la societat que gestiona 1.250 hectàrees de la península de Formentor amb l’objectiu de convertir la zona en una destinació turística per als caçadors d’elit de tot el món que arriben a pagar fins a 5.500 euros per incorporar a les seves col·leccions un trofeu d’or de Balearian boc. Aquest activitat just és a l’abast de caçadors amb un bon nivell econònic, que combinen les jornades de caça amb estades vacacionals de luxes.

El vedat de caça major de Formentor va obtenir l’octubre passat els permisos del Govern i és juntament amb la Victòria l’únic de les Balears homologat i reconegut pel Safari Club Internacional, de manera que els caçadors que vulguin obtenir els títols d’Slam 12 o 20 (que reconeixen als que han caçat les 12 i 20 millors races del món), no tindran cap altre remei que desplaçar-se a la zona per aconseguir un exemplar. De moment, s’hi han fet dues caceres.

L’escassetat del Balearian boc han convertit aquesta raça en l’estrella de les fires internacionals de cacera, on s’ha presentat el nou vedat. La creació d’aquestes àrees ha anat lligada a un estricte control i selecció de població per depurar la raça, contaminada durant dècades pel mestissatge.

Bartomeu Bergas, responsable del GAC, explica que "en el darrer any i mig s’han eliminat prop de 600 cabres fins a aconseguir l’octubre passat l’homologació com a vedat de caça major". S’han realitzat, fins ara, censos de població per tal d’aconseguir una puresa del 70 per cent. De les 600 cabres eliminades, 70 eren autòctones i s’ha obtingut autorització del Govern per introduir-hi 71 nous exemplars.

S’estima que la població de Balearian boc ronda ara els 200 exemplars a Formentor, dels quals devers 30 seran eliminats enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria, fa mes de 15 anys
Crec que també hi aniré jo com espècie autòctona mallorquina protegida perquè em disparin. Això és vergonyós. Pocs animals que resten i encara els matam. Mentres tant els ciutadans normals em de pagar tot i els rics i els lladres a disfrutar.
Valoració:1menosmas
Per Boc, fa mes de 15 anys
Quin oi de caçadors!
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente