algo de nubes
  • Màx: 20.17°
  • Mín: 13.1°
20°

Els treballadors confirmen l'acord amb Casa Buades

Es mantindran 90 dels 171 llocs de feina que hi ha ara i les indemnitzacions seran de 40 dies per any

Els treballadors de Casa Buades van donar ahir el vistiplau en referèndum a la proposta de regulació d’ocupació de la direcció de l’empresa que garanteix la continuïtat de la fàbrica de Binissalem durant els pròxims cinc anys. Es garanteix la conservació de 90 dels 171 llocs de feina que hi ha actualtualment, dels quals 85 corresponen a la fàbrica binissalemera i els 5 restants es recol·locaran la península Ibèrica, principalment en València.

Indemnitzacions

La quantia de les indemnitzacions per als treballadors que cessin en la seva activitat serà de 40 dies a l’any amb un màxim de 33 mensualitats. L’empresa es compromet, a més, a recontractar part dels treballadors que ara seran acomiadats si obté beneficis superiors als 100.000 euros durant els propers 3 anys. Així mateix, per cada 100 mil euros de benefici l’entitat recontractarà un dels treballadors objecte de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). Els obrers majors de 54 anys (una vintena) podran prejubilar-se. D’aquests, un total de 146 van donar ahir migdia el vistiplau a la proposta que ja havia rebut dos dies abans l’aprovació del comitè d’empresa. Ahir a les 13.00hores començava a porta tancada la votació del conveni que va finalitzar a les 15 hores.

Votaren 168 treballadors, dels quals 146 ho van fer a favor i 20 en contra. Per una altra banda, hi va haver dues abstencions. Els obrers de l’empresa binissalemer ara s’ocupen, amb la col·laboració de la direcció de l’empresa, de la redacció del document d’acord definitiu que serà remès a la Conselleria de Treballl, instructora en l’ERO perquè informi sobre el seu contingut abans d’enviar-lo al Ministeri de Treball, que serà qui finalment decideixi si és o no viable. El termini per complir amb aquests tràmits durarà entre un mes i mes i mig, per la qual cosa no és previsible que es rebin cartes d’acomiadament fins aleshores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.