cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.68°

Què en queda del cine del poble?

L'emblemàtica sala d'hivern d'Alcúdia torna a obrir les portes avui vespre, després d'onze anys reconvertida en un espectacular restaurant de temàtica romana

Fa onze anys que Jaume Picó tancà definitivament les portes del cinema d’hivern d’Alcúdia. Els multicines i videoclubs obriren un nou panorama amb el qual difícilment podia competir des de la seva petita sala, la mateixa que comprà fa ja 55 anys a la família Ques. La signatura d’aquell contracte es féu paradoxalment on avui es troba el Cappuccino de Palma. L’empresari d’origen italià Pietro Rossi presenta avui vespre en societat el seu nou projecte, Satyricón, un restaurant pensat per a parelles que reinventa l’antiga sala de cinema d’Alcúdia per traslladar-nos a la Roma Clàssica. Mentrestant, Jaume Picó, encantat amb el seu inquilí, recorda amb nostàlgia aquells altres temps.

La recuperació de l’emblemàtic cinema no ha estat fàcil i de fet el procés s’ha prolongat durant prop de dos anys. A l’antic pati de butaques, un mosaic rep el visitant que si aixeca la vista al cel topa amb una espectacular cúpula, un fresc pintat per l’artista Christan Pankoff, artífex de tota la pintura mural que s’encarrega de transportar l’espectador en l’època de les bacanals romanes. Hi ha rèpliques d’obres clàssiques com el Discòbol elaborades a partir dels motles originals en guix. Les copes són las mateixes de les de la pel·lícula de Harry Potter i com a fons de l’antic escenari, una rèplica de la porta de Timgad.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.