algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Tots els camins duen a conèixer Mallorca

Amb un cost de poc més de 10 milions d'euros, el Consell ha previst que a final de 2012 qualsevol senderista pugui travessar l'Illa d'Andratx a Capdepera

Caminar, aquest és un dels esports preferits de molts mallorquins, i si ho podem fer pel camp, per la costa o bé per la serra, aleshores ja parlam d’un plaer.

El Consell de Mallorca té previst que en el 2012, i amb cinc etapes i quatre variants, es pugui creuar l’illa de Mallorca pel nord unint la serra de Tramuntana i la de Llevant. Tot amb un cost aproximat per habilitar i mantenir la ruta de 10,5 milions d’euros, segons preveu el Pla especial d’ordenació i protecció del recorregut Artà-Lluc.

Les etapes

Cada una de les cinc etapes inclou un refugi, alguns dels quals ja existeixen i d’altres haurien de ser nova creació. Així mateix, partint del de Son Amer, ja existent a Lluc i que forma part de la xarxa de refugis del Consell de Mallorca, la primera etapa aniria del santuari de Lluc fins a Inca, cosa que suposa un total de 15,2 quilòmetres. La segona, entre la capital de Raiguer i Santa Margalida (23,4 Km), passa per Llubí i per la variant del puig de Santa Magdalena. La tercera, i més llarga, uneix la vila amb Betlem amb un total de 31,6 quilòmetres. Aquí també trobam el tram que ens pot conduir fins a Can Picafort caminant només set quilòmetres.

Des Betlem en una altra etapa arribam fins a les platges i el refugi de l’Arenalet del Verger, una etapa de 14,1 quilòmetres. La darrera fase ens ha de servir per arribar al nucli d’Artà, amb una caminada de 17,2 quilòmetres. En aquest recorregut trobam dues variants que ens poden servir per allargar la ruta fins a Capdepera o bé fins a Cala Rajada.

Pel camí

Al llarg de tot aquest traçat, s’ha previst que l’excursionista vagi per camins de titularitat pública en la seva major part, i en altres el Consell n’haurà de negociar el pas amb els propietaris.

Però una de les joies impagables d’aquesta ruta serà tot el seu patrimoni, històric, arqueològic i etnològic.

La fauna, la flora, l’agricultura, el litoral, el pla, la muntanya, els diferents climes i les dunes acompanyaran el senderista mentre camina. Llocs d’Interès Científic, el Parc Natural de Llevant, zones de Reserva Natural Especial, conformaran una ruta que també disposarà de llocs d’aparcament en la meitat de les etapes per poder facilitar-ne l’accés o l’abandonament a causa de qualsevol motiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maria Jesús Henáriz, fa mes de 15 anys
Marededeveta de Sant Salvador. Aquest titular és imponderable. societge que fa por...
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente