algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
19°

La Pedra en Sec, més a prop

El Consell de Mallorca impulsarà en breu un consell assessor amb participació de tots els sectors implicats en aquesta ruta de senderisme

El Consell de Mallorca està disposat a apropar encara a més gent la Ruta de Pedra en Sec i a faciliar-ne l’ús als residents illencs i als turistes. Igualment, el departament de Medi Ambient i Natura del Consell treballarà en la línia de millorar la seguretat jurídica i la participació de tots els sectors afectats per aquesta ruta de senderisme que lliga, com en poques bandes de la Mediterrània, natura, patrimoni i paisatge. Per tot això, la consellera insular de Medi Ambient, Catalina Julve, anuncià ahir al refugi de Muleta (Port de Sóller) "la propera creació d’un consell assessor de la Ruta de pedra en sec, en la qual tindran veu tots els sectors implicats i grups d’usuaris: ajuntaments, propietaris, excursionistes, ciclistes de muntanya i ecologistes per tal de facilitar-ne l’extensió i fomentar-ne el coneixement a causa del seu elevat interès turístic, ja que és una de les ofertes més acaracterístiques de Mallorca".

En aquest sentit, el director insular de Medi Ambient, Guillem Riera, recordà que "actualment no existeix una llei autonòmica que reguli l’activitat senderista com passa en altres comunitats" i creu que és molt necessari "un marc legal que empari les administracions i evitar els contenciosos, habituals entre propietaris, ajuntaments i Consell quan hi ha conflictes", tot i que destacà que "per regla general hi ha molt bona acceptació entre els propietaris".

Sistema on line de reserves

És en aquesta línia de promoció i de facilitar als usuaris l’accés als cinc refugis de què actualment disposa l’itinerari que ahir també es va presentar el nou sistema de reserva de places als refugis de la Pedra en Sec. El sistema, accessible a partir de la plana web de l’organisme insular, permet contractar en línia les places segons disponibilitat, com també el tipus d’allotjament i altres serveis com puguin ser menús especials, entre d’altres. El departament de Medi Ambient i Natura ha volgut posar en marxa el sistema per tal d’evitar esperes al telèfon i facilitar a més l’accés a les reserves des de l’estranger, a causa de la gran acceptació que tenen els refugis entre els visitants europeus. Unes cinquanta persones, sobretot hotelers, guies i representants d’organitzacions excursionistes, assistiren a la presentació.

Vuit etapes representatives de la Ruta (GR221) en una atractiva guia

La consellera insular Catalina Julve, el director insular de Medi Ambient, Guillem Riera, i el batle de Sóller, Guillem Bernat, presentaren a Muleta una guia amb vuit etapes representatives de la Ruta de Pedra en Sec, corresponents a la xarxa Grans Recorreguts (GR 221). La guia inclou nombroses fotografies i ha estat possible gràcies a la col·laboració dels reconeguts excursionistes i coneixedors de la natura Joan i Vicenç Sastre, Miquel Rayó i Sebastià Torrens, que n’han redactat també textos i han realitzat mapes i fotografies. L’obra, editada per Triangle Postals, conté una detallada descripció de refugis i dels itineraris, a més dels valors naturals i patrimonials pels quals aquests travessen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.