algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

La plaça, un espai prioritari per als vianants

Habitatge i Comerç i l'Ajuntament aporten els 978.000 euros necessaris per a la reforma

La plaça de la Vila i l’avinguda del Bisbe Campins de Porreres lluiran un nou i renovat aspecte durant les pròximes festes de Sant Roc. A partir d’ara la prioritat en seran els ciutadans, els vianants per sobre dels vehicles, i una nova pavimentació d’aquests dos espais revitalitzarà el centre del poble. Per fer-ho possible, la Conselleria d’Habitatge i la de Comerç hi realitzen una aportació de 535.580 i de 300.000 euros respectivament, que se suma a la partida de 142.420 euros que hi destina l’Ajuntament de Porreres. Així, la quantitat total és de 978.000 euros.

Segons el batle de la localitat, Bernat Bauçà, "s’ha previst que les obres de pavimentació comencin dins el primer trimestre de 2009, per poder-les tenir acabades per Sant Roc". Així mateix, aquestes actuacions se sumaran a les que s’han duit a terme enguany mateix al carrer de l’Almoina, i que han servit per donar un nou impuls als seus comerços. En el mateix sentit s’han projectat la reforma de la plaça principal i la de l’avinguda del Bisbe Campins, ja que constitueixen el centre neuràlgic de la localitat i un dels espais on s’ubica la majoria de locals comercials i de bars.

Les persones

El nou empedrat de la plaça i de l’avinguda servirà per guanyar més espai per als vianants reestructurant també els espais d’aparcament. Bernat Bauçà ha manifestat fins i tot que "un cop acabades les obres, mirarem les possibilitats de tancar el carrer al pas de vehicles els diumenges o els caps de setmana, si bé és cert que resultarà impossible mentre no s’hagi construït la ronda de circumval·lació. Però així i tot la prioritat en seran les persones".El pas de vehicles s’hi haurà de mantenir tot i la pavimentació prevista, però en tot cas ja servirà per reduir la velocitat.

L’Ajuntament de Porreres ja va donar un impuls al centre del poble amb la creació d’un aparcament molt pròxim a aquest nucli i amb la implantació gratuïta de l’ORA, que permet aparcar-hi una hora. Després, amb la finalització aquest estiu de les tasques per pavimentar el carrer de l’Almoina i adequar-lo per a vianants, s’ha acabat de revitalitzar el comerç de la localitat. La setmana passada, es procedí a l’adjudicació de les noves obres per poder iniciar-les, així, a principi de l’any que ve. L’actuació per remodelar dos dels espais més cèntrics de la vila donarà un aspecte renovat al poble.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.