nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Sembrant oxigen

En una iniciativa singular, una companyia farmacèutica convida metges d'atenció primària i les seves famílies a sembrar una hectàrea d'arbres en una zona desforestada de la Serra. Boehringer Ingelheim i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya col·laboren per fer més verd el planeta i contribuir localment a millorar la qualitat de l'aire

Pensa global i actua local és una coneguda màxima ecologista que ahir van posar en pràctica a la serra de Tramuntana més de 80 persones –la majoria, metges d’atenció primària que treballen a Mallorca i els seus familiars. Aquesta gent sembrà arbres en prop d’una hectàrea de terreny desforestat de la Serra, al voltants de l’embassament de Cúber.

La iniciativa du per nom Sembra O2 i és impulsada per la delegació espanyola dels laboratoris farmacèutics Boehringer-Ingelheim de manera conjunta amb el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. La intenció éscontribuir, mitjançant accions realitzades a l’àmbit local, a la sostenibilitat del planeta i la preservació del medi ambient i alhora cridar l’atenció sobre el paper dels arbres en la qualitat atmosfèrica i les seves lògiques conseqüències sobre la salut humana.

"Convidant metges a reforestar certes zones, tancam un cicle entre medi ambient i salut que és molt ben rebut per aquests professionals de la sanitat, que participen amb entusiasme com hem pogut comprovar avui en l’acte que hem dut a terme a Cúber", explica Joan Gomila.

Efectivament, malgrat el mal temps i pluges intermitents, tots els assistents s’afanyaren a sembrar els pins i les alzines que havia posat a la seva disposició l’Ibanat i al mateix temps gaudiren d’un magnífic dia en contacte amb la natura.

L’objectiu de la companyia de millorar "la respiració del planeta" a través de la plantació d’una hectàrea d’arbres autòctons en indrets que es troben desforestats recorrerà 31 províncies de l’Estat espanyol. Ja s’han duit a terme, amb un èxit igual, accions similars a Catalunya, Alacant, Cadis, Saragossa, Castelló, Badajoz, Tenerife i Biscaia. Ahir mateix també hi havia una "sembrada" similar a la de Tramuntana al principat d’Astúries, a Còrdova i a Gran Canària. A cada un d’aquests llocs s’ha plantat flora autòctons de la zona i hi han participat més de 1.000 metges amb un total de més de 30.000 arbres sembrats.

En el cas de Cúber, el terreny pateix un desboscament continu des de fa molts d’anys, a causa dels incendis i de l’acció de les cabres, entre d’altres motius. Des d’avui, 10.000 metres quadrats més de terra d’aquest lloc emblemàtic d’Escorca comencen a recuperar la seva normalitat forestal amb la consegüent aportació potencial de centenars de tones d’oxigen a l’aire de Tramuntana, de l’Illa i de la Terra en general.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.