algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Arriba el nordic walking

Milions de persones el practiquen habitualment arreu del món. Diuen que és més efectiu que caminar sense bastons ja que s'utilitzen devers 600 músculs, el 90 per cent del que té el cos humà. Gràcies a l'Ajuntament d'Alcúdia i l'Inestur neix el primer parc de nordic walking de Balears

L’any 1930 l’equip finlandès d’esquí nòrdic inventà el nordic walking. Començaren a entrenar amb la tècnica de marxa nòrdica els mesos d’estiu caminant i corrent amb bastons d’esquí. Des de llavors ençà aquesta modalitat esportiva ha anant creixent. Avui són molts els que defensen els beneficis del nordic walking per a la salut, una pràctica possible per a qualsevol sexe i edat que s’ha convertit en un esport amb un seguiment massiu al nord i al centre d’Europa, de manera molt especial en els països germànics. La marxa nòrdica arriba ara per primer pic a les Balears.

Conveni

L’Ajuntament d’Alcúdia i la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears firmaren ahir el conveni de col·laboració que possibilita la creació del primer parc de nordic walking de les Balears a Alcúdia. Consta de tres itineraris, concretament el Barcarès, la Victòria i el Coll Baix. Es tracta de tres rutes de 5,7, de 6 i de 13 km respectivament amb diferents dificultats.

El Govern ara es planteja estendre la iniciativa a altres municipis de les Balears, concretament a Santa Margalida i a Capdepera, a més de tenir un interès especial per al seu desenvolupament dins la finca pública de Son Real.

L’Inestur començarà ara una campanya de promoció del producte als mercats exteriors perquè el nordic walking sigui, igual que el golf i el ciclisme, un filó turístic a les Illes, especialment durant la temporada baixa.

A Alcúdia ja fa un parell d’anys que alguns grups hotelers estan formant com a monitors de nordic walking els seus animadors i fins i tot durant el darrer estiu es podien llogar els bastons i el calçat adequats per a aquesta moderna pràctica esportiva.

Amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient dins el programa per impulsar la pràctica del nordic walking a Alcúdia s’habilitarà una caseta en el campament de la Victòria on es podran llogar els bastons i les sabates i adquirir els fulletons informatius. Editats per l’Inestur, els interessats hi podran trobar els mapes de les tres rutes al municipi amb diferents dades com el grau de dificultat o el temps de recorregut.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.