algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
21°

Alcúdia serà Estació Nàutica

El municipi competirà el proper desembre per tal d'obtenir aquesta marca turística, que distingeix destinacions de qualitat de tot l'Estat

Alcúdia podria convertir-se en la primera estació nàutica de Mallorca, si s’afegeix a la xarxa d’estacions nàutiques de Turespaña, de la qual ja formen part 25 municipis de l’Estat, cinc dels quals de les Illes Balears, més concretament Maó, Fornells, Ciutadella, Santa Eulàlia i Sant Antoni.

Desestacionalització

Es tracta d’un nou producte turístic format per allotjament i activitats nàutiques que pretén contribuir a allargar la temporada turística utilitzant estàndards de qualitat. D’aquesta manera es distingeix d’altres destinacions de sol i platja amb una clara vocació d’acollir esports nàutics per convertir-se en estacions de serveis integrats similars a les estacions d’esquí.

De la mà deTurespaña, de l’Inestur (organisme dependent de la Conselleria de Turisme del Govern) i de l’Ajuntament d’Alcúdia, amb el suport dels diferents sectors turístics del municipi, Alcúdia sol·licitarà el seu ingrés a la xarxa d’estacions nàutiques de l’Estat el pròxim desembre.

L’entrada d’Alcúdia a aquesta xarxa d’àmbit estatal obriria un nou ventall de possibilitats de promoció i comercialització turística, també a través d’internet.

"A tot Espanya hi ha 25 estacions nàutiques i a Mallorca ara per ara no en tenim cap. Ara tenim l’oportunitat que Alcúdia en sigui la primera", explicava ahir el batle, Miquel Ferrer. Ferrer va indicar que "segons el diagnòstic que maneja Inestur, Alcúdia reuneix tots els requisits necessaris per ser inclòs a la xarxa, amb un paquet turístic que compagina l’oferta nàutica amb allotjaments de qualitat, llocs d’interès per visitar i un entorn adequat".

El gerent de l’Associació d’estacions nàutiques, Rafel Moreno; la responsable de Qualitat de l’Inestur, Lourdes Grau; el batle d’Alcúdia, Miquel Ferrer; el regidor de Turisme, Sebastià Sánchez, i el regidor de Serveis, Miquel Llompart, ja han mantingut una primera reunió per posar en comú els seus objectius.

L’ingrés d’Alcúdia a la xarxa d’estacions nàutiques de Turespaña s’havia planejat així des del punt de vista administratiu, però no va ser fins a divendres passat que es va presentar el projecte a part dels agents implicats, empresaris nàutics i turístics de la zona.

Si el pròxim mes de desembre l’assemblea d’estacions nàutiques de Turespaña accepta la sol·licitud d’Alcúdia, es crearà un òrgan de gestió sense ànim de lucre (pot ser un consorci, una empresa mixta o una associació) que serà l’encarregat de donar forma a aquesta nova marca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.