algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Sóller recupera torrents urbans

El Pacte es comença a plantejar la construcció de passarel·les per a vianants sobre els cursos que travessen la ciutat. Ja hi ha hagut projectes anteriors, però ara n'hi ha un dotat pel Govern balear

L’equip de govern de Sóller s’ha plantejat seriosament tornar a mirar cap els seus torrents urbans, que, tot i el seu innegable encant, han estat durant anys molt abandonats i, sobretot, maltractats. Ara per primer pic l’Ajuntament vol començar a utilitzar trams dels torrents per unir mitjançant passarel·les per a vianants diferents punts. La idea no és nova.

Durant la legislatura anterior ja es plantejà una idea similar, amb el tram anomenat la Torrentera, per on es volia conduir cap a l’estació els turistes que arriben en autocar i que en algunes hores del dia col·lapsen alguns carrers. Aquesta idea s’abandonà perquè era massa cara. Tanmateix, ara l’Ajuntament ja té per primera vegada un projecte finançat en un 50%, pel fet que ja inclou una d’aquestes passarel·les entre les seves realitzacions. Aquest pont formarà part del projecte d’embelliment integral de les places del Mercat i dels Estiradors. Aquest itinerari per a vianants, que penjarà sobre un dels costats del torrent, unirà la plaça del Mercat amb la plaça dels Teixidors, situada a uns 300 metres de distància. Es tracta d’una experiència que si té èxit es podria aplicar a altres punts on els torrents, part dels quals foren coberts durant el segle passat per donar pas als vehicles, poden recuperar un altre cop el seu protagonisme.

Precisament aquests dies també han començat les obres del nou pont de ferro que unirà el carrer d’Andreu Coll amb el camí de Cas Jurat. Aquesta nova infraestructura té un cost d’uns 600.000 euros i també dignificarà una part del torrent major que discorre per una zona del municipi per on cada dia passen centenars de turistes que es dirigeixen a peu cap al centre de la ciutat.

Tampoc no es descarta que el futur carril bici que ha d’unir Sóller amb el port transcorri en part per itineraris guanyats sobre els torrents, però respectant-ne alhora el valor paisatgístic.

El projecte que ara es realitzarà s’emmarca dins la reforma d’aquests dues places de Sóller, actualment molt degradades, a través d’un projecte de la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques per a la rehabilitació de barris que ha estat concedida i comunicada aquesta mateixa setmana.

L’aportació del Govern a aquest projecte serà de 500.000 euros, la qual cosa suposa només el 56,4% del pressupost. Per això, aquesta setmana l’Ajuntament ha demanat la inclusió de la resta en el Pla d’Obres i Serveis del Consell de Mallorca mitjançat un pla plurianual i amb un import de 657.855,91 euros. L’import total del projecte és per tant d’1,57 milions d’euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.