algo de nubes
  • Màx: 20.33°
  • Mín: 13.26°
20°

Un “descuit” de quasi un milió

La nova escola de Sóller continua paralitzada perquè ni la Sala, ni l'Ibisec ni l'empresa s'adonaren que els camions per fer l'obra no passaven pel carrer. Fer-la amb vehicles més petits té un sobrecost de 800.000 euros

Ja fa mesos que haurien d’haver començat les obres de l’escola de Ca les Ànimes, un col·legi públic d’Infantil i Primària que ha de substituir les instal·lacions del Fossaret, també cèntriques. A més, han quedat totalment insuficients fins al punt que aquest ja és el segon curs que part dels alumnes ha de fe les classes a unes aules habilitades al futur teatre municipal.

Ja fa més de sis mesos, després de superar molts altres entrebancs –entre els quals es troba la fallida d’una de les empreses adjudicatàries de l’obra, la qual cosa obligà a fer un nou concurs– que l’Ajuntament va tallar els arbres centenaris que hi havia al solar on s’havia de realitzar el projecte. De moment, és l’únic que s’ha fet. El motiu, un petit "descuit": ni l’Ibisec (organisme dependent de la Conselleria d’Educació que va licitar i adjudicar l’obra, ni l’empresa constructora, ni, molt manco, l’Ajuntament s’adonaren que el projecte preveia la utilització de camions de 26 tones per traslladar els enderrocs i materials de l’excavació (el projecte inclou la construcció d’un aparcament subterrani davalll el centre). El problema és que els camions d’aquestes dimensions no passen pels carrers que condueixen al solar on es realitza l’obra. De fet, al nucli urbà de Sóller només poden circular vehicles pesants d’un màxim de 18 tones.

No va ser fins després de l’adjudicació que l’empresa, Construcciones Ortiz, s’adonà del problema i recalculà el cost del transport amb camions més petits, a més d’un altre detall que també "havia passat per alt": no s’havia previst l’eliminació de la solera de formigó de tot el solar de l’antiga fàbrica tèxtil ni la corresponent taxa d’enderrocs. El resultat, una diferència de més de 800.000 euros que ara "ningú" no vol assumir.

La regidora d’Educació, Joana Medina, admeté ahir que "els tècnics municipals visaren el projecte", però no pogué explicar com no advertiren que aquest incomplia la normativa municipal. Medina recorda que "hi hagué una readjudicació i que tot el procés va ser molt complicat, per la circumstància que això degué passar per alt". Ara, Ibisec, Ajuntament i empresa intenten negociar una solució.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salut, fa mes de 15 anys
Santa Bàrbara, guardau-nos de Dona Bàrbara. Tot el que fa és propi de "Pepe Gotera y Otilio"
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente