algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

Ajornada in extremis la demolició de Can Ganxo

Costes esperarà una ordre judicial ja que el casal de Tuent és la seu d'una societat. La propietat presentà ahir el recurs

La demolició del casal de Can Ganxo, a Tuent, no es durà a terme finalment avui dematí, tal com estava previst, ja que un recurs presentat ahir a darrera hora del dematí, eix per la propietat, davant Costes ha aconsellat ajornar l’execució "per precaució" a l’espera de tenir la pertinent ordre judicial.

El cap de la demarcació de Costes de Balears, Celestí Alomar, va confirmar ahir horabaixa l’ajornament cautelar, ja que "pel que sembla Can Ganxo és la seu social d’una societat anònima, segons han fet constar els propietaris en el seu recurs, i per això demanarem primer una ordre judicial per actuar amb totes les garanties".

S’ha de dir que ahir migdia la Demarcació mantenia programada per a avui l’inici de l’execució de la polèmica demolició, encara que, tal com ja informava ahir dB, els propietaris estaven disposats a esgotar totes les vies jurídiques al seu abast per evitar-ho. Sembla que de moment els arguments legals esgrimits per una part de la propietat han aconseguit retardar-ne la demolició.

Recurs

Els motius de la paralització en el darrer moment de la demolició de Can Ganxo fins que no hi hagi una ordre d’un jutge que ho autoritzi podrien haver estat el contundent escrit presentat ahir migdia per l’apoderada de Can Ganxo SA, Florentina Mora, en el qual només de passada s’esmenta que la casa de la platja de Tuent és la seu de la societat titular.

Les fonts jurídiques consultades han destacat que en el recurs s’ha utilitzat alguns dels arguments habituals als quals els advocats solen recórrer en cas de cases ocupades. En primer lloc es demana la nul·litat de l’expedient sancionador, perquè aquest es va declarar "prescindint totalment i absoluta de quansevol procediment administratiu sense cap motiu justificable per part de l’Administració".

També es basa a assenyalar que la societat titular no només n’és la titular registral, sinó que també "ha exercit aquesta titularitat de manera pacífica i ininterrompuda". Un altre argument del recurs és que l’Administració no ha iniciat mai cap procediment administratiu per declarar el domini públic de l’immoble i "molt menys encara no existeix cap sentència judicial". També es recorre en el recurs a la jurisprudència del Tribunal Constitucional en casos similars, per demanar finalment "l’anul·lació i la suspensió de l’actuació fins que no s’hagi aprovada la delimitació conforme a l’actual Llei de costes".

Tant Florentina Mora com l’administrador de la societat, Pere Vicens, no tenien ahir vespre contància d’aquest ajornament "cautelar" per part de Costes.

Florentina Mora assegurava que "el nostre recurs ha posat de manifest alguns dels aspectes jurídics i administratius incomprensibles en aquest cas". Per la seva banda Pere Vicens, que també havia recorregut en el seu moment la demolició, afirmà que era "increïble que amb els arguments presentats en el seu moment per ell ja no s’hagués aturat abans l’expedient".

La demolició de Can Ganxo de Tuent ha estat una notícia molt comentada a tota la comarca ja que, tot i que fa temps que se sabia que el casal estava afectat per la Llei de costes, els veïns de Tuent (escorquins, fornalutxencs i sollerics, en bona mesura) no entenen la "urgència" d’aquesta actuació quan hi ha tantes edificacions que "molesten" i que sembla molt més urgent enderrocar i incorporar els terrenys al domini públic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maribel Ripoll, fa mes de 15 anys
No entenc la reacció de Costes. Can Ganxo no fa cap mal i és un element emblemàtic del paisatge tuentí. Quanta de gent queda que pugui dir "jo he vist cala Tuent sense can Ganxo"?
Em sembla que hi ha molts més aspectes d'aquest tema que se'ns escapen: els mateixos que han burxat perquè s'esbuqui el casal volien fer un hotelarro que finalment no es farà.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente