cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
19°

Un front comú

Artà, Campos i Sant Joan de Labritja exigeixen compensacions al Govern per mantenir la costa verge

"Front comú per reclamar el que és just i ens pertoca", aquest és el clam unànime dels batles de Campos, Artà i Sant Joan de Labritja (Eivissa), davant el Govern que li exigeixen les "compensacions" que pertoquen als seus municipis pel fet d’haver mantingut la costa verge.

Els tres municipis ja estan realitzant estudis econòmics i socials per tal de presentar al Govern xifres i arguments seriosos, "només reclamam el que és just". "Tenim l’esperança que el Govern tingui alguna cosa més que bones paraules, que demostri que la conservació de les costes verges no continua costant doblers als ajuntaments", diu Guillem Ginard (UM), batle de Campos. Mentre que Rafel Gili (UM), batle d’Artà, assenyala que, si cal arreplegar 25.000 sigunatures i dur-ho al Parlament, ho farem. No reclamam ajudes econòmiques, tan sols ajuda. Nosaltres no tenim res per poder controlar tota la costa verge".

Les platges de tots

Ambdós batles coincideixen a explicar que tot el temps que tenen els agents de la Policia Local al Trenc o a cala Torta, per exemple, amb doblers pagats pels seus ciutadans deixen d’atendre el poble. El mateix passa amb el fems que s’acumula a les platges, els consistoris municipals han d’encarregar-se de retirar-lo, "hem d’eliminar el fems de tot el poble i, a més, el de tots els que ens visiten", assenyalà Gili, qui aquest estiu ja féu un advertiment al Govern amb el qual amenaçava de deixar el fems a les platges.

El batle de Sant Joan de Labritja, Antoni Marí (PP), també pateix el mateix problema que els seus dos companys mallorquins. Per això, s’ha sumat a l’exigència de Ginard i Gili.

Pel batle d’Artà "no pot haver-hi cap altra manera, el Govern ens ha de compensar, fins ara cadascú demanava per ell, però ara ha arribat l’hora d’anar units". Guillem Ginard assenyala que "nosaltres a la platja del Trenc per complir les mesures de seguretat ens falten 14 o 16 socorristes, en tenim vuit, però no podem assumir les despeses, necessitam ajuda, això és una insolidaritat total". "S’ha protegit el litoral, però no s’ha compensat. La gestió d’aquest espai als ajuntaments no ens hauria de costar res", conclou Ginard.

Aquest és el crit desesperat dels governs municipals d’Artà, Campos i Sant Joan de Labritja, que reclamen una acció conjunta de totes les institucions.

Aquest estiu, que ara sembla arribar al final, ha posat de manifest un any més i amb escreix les dificultats que tenen els municipis que quedaren al marge del boom turístic i que han vist amb enveja durant molts anys el creixement dels seus veïns.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toninaina, fa mes de 15 anys
Jo vull que em compenssin per agrenar la carrera de ca nostra cada dia i mantenir-la decent.
Valoració:0menosmas
Per sineuer, fa mes de 15 anys
I per què no es compensa tot el Pla de Mallorca per haver mantingut el seu paisatge rural intocat?
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente