nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La «revolució» de la cuina mallorquina, al Financial Times

A l'edició dels dissabtes, FTWeekend, un dels diaris més importants del món, el Financial Times, retrata la «revolució» de la cuina mallorquina dels darrers 10 anys.

En un extens reportatge, el rotatiu d’origen britànic descriu l’evolució en positiu de la nostra gastronomia. Paul Richardson, el seu autor, ha passat quatre dies a Mallorca visitant restaurants com Es racó des Teix (Deià) o Ca na Toneta (Caimari) dels quals destaca la recuperació del producte de 'quilòmetre zero' tradicional, com el peix, el pa de xeixa, l’oli d’oliva, el carabassó, el xot... En l'esmentat text també recomana una visita a establiments com El fornet de la soca (Palma), al qual atribueix el mèrit d’haver rescatat de l’oblit els coixins, els jubenets, els redonets, o el blat de xeixa, «una varietat local gairebé en extinció».

Tot plegat, Richardson ho compara amb la situació que es vivia a les Balears fa una dècada, quan els menús dels restaurants estaven limitats al menjar típic espanyol com la paella o el gaspatxo. O a un estat encara anterior a la dècada dels 50, quan els illencs «estaven embossats en les sopes mallorquines i el llom amb col».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Molt interessant, perque la cuina mallorquina està molt oblidada, malgrat sigui la mediterrania en estat pur i ens visitin tants de turistes. Probablement el tot inclòs li fassi molt de mal a la restauració i sigi el culpable.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente