algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Un diari de Cultura

Pretenem fer partíceps els nostres lectors d'unes notícies elaborades amb objectivitat però amb el to de cada redactor

Ara fa dotze anys, Diari de Balears va emprendre el seu particular viatge cap a Ítaca, un trajecte ple d’aventures i de coneixença que avui, 18 de maig de 2008, atraca en un nou port. Aquest és un ancoratge modern i carregat d’esperances amb l’objectiu de fer un producte propi del segle XXI.

Com no podia ser d’altra manera, la secció de Cultura també remarà amb força a la nau d’aquesta peculiar Odissea d’Ulisses.

La cultura ha esdevingut i encara és eix de vertebració social i, per tant, eina imprescindible per a la construcció del nostre poble. Partint d’aquesta premissa, la secció de Cultura i Espectacles s’encara ara amb un nou repte per fer una informació rigorosa i oberta al món. Sense perdre mai de vista l’actualitat cultural que es genera a les nostres contrades, el nostre objectiu serà també fer partícips els lectors d’unes informacions més extenses, aportant dades noves, analitzant les causes i entrevistant els creadors d’aquesta cultura. L’objectivitat i l’exhaustivitat seran les principals bases d’aquestes informacions, adoptant també el to personal de cada redactor. Uns redactors, per cert, amb una mirada jove, que observen la realitat amb ulls de dona.

Allò que hom anomena les set arts: pintura, escultura, arquitectura, literatura, música, dansa i cinema; més les dues encara no reconegudes: fotografia i teatre; seran els ingredients principals amb els quals remarem en aquesta barca que Konstantin Kavafis recreà fa prop de cent anys i que ha esdevingut un crit d’utopia per als pobles com el nostre.

Així doncs, la defensa de les nostres arrels continuarà essent un element clau, encara que també voldrem donar rellevància a l’art d’avantguarda que es produeix arreu del món i que crea escola. Informacions, en definitiva, properes als ciutadans de les Balears, que generin interès, crítica i opinió.

La nova pàgina web de dBalears també arribarà a ser un pilar cabdal en el nostre quefer diari, ja que a partir d’ara seran els lectors els que podran aportar nous continguts i comentar les seves inquietuds a través de la nova plataforma virtual. Aquesta interrelació nodrirà de nous continguts la regenerada secció conformada per les plomes de Núria Martí, Laura Acedo i jo mateixa.

Subseccions

A la secció que fins ara hem conegut, s’hi afegeixen noves temàtiques i se n’amplien algunes ja existents. L’oferta cultural i d’oci es veurà incrementada a partir d’avui amb una agenda ben completa perquè el lector pugui escollir i remenar, de la mateixa manera que les propostes cinematogràfiques o televisives, que de cada vegada prenen més relleu. Les col·laboracions diàries com la de Miquel Ferrà i Martorell amb les seves aportacions històriques i culturals continuaran fent part del diari però ara dins aquesta nova secció de Cultura i Espectacles. A més, Cultura deixa de banda les informacions de societat que a partir d’avui estaran recollides a Ara sota el nom de Tendències.

Per altra banda, l’Espira serà el motor cultural del nostre diari amb una completa i acurada informació. Cada dissabte i sota la coordianció de Josep Maria Llaurador s’inclourà dins el diari amb la cara també renovada.

El vaixell inicià la singladura l’1 de maig de 1996 amb un lema que encara és ben vigent: Parlam com tu. Avui, la nau s’ha restaurat i torna a alçar les veles per continuar aquesta travessia lingüística i informativa. Esperam que Posidó, el déu del mar que tants de maldecaps va donar a Ulisses, no provoqui grans temporals i entre tots tiguem «sempre al cor la idea d’Ítaca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Mateu Isern, fa mes de 15 anys
Gràcies per existir.
Valoració:-1menosmas
Per Paula, fa mes de 15 anys
Trob a faltar la secció de ses cartes al director,abans a la secció d'opinió. Ara la esmenteu com Bústia des lectors al diari,no podem sortir sos lectors com opinadors o tenir una seccióa sa web`?
Valoració:0menosmas
Per Deulofeu Riutort, fa mes de 15 anys
Algú tendria l'amabilitat d'aclarir si el dominical encartat "Presència", a la lectura del qual ens havien avesat, per justesa i excel·lència com a setmanari d'arreu el domini lingüístic, hi tornarà a ser o és una mutilació sense avís previ?
Gràcies,
atentament,
dr
Valoració:4menosmas
Per Palma, fa mes de 15 anys
On surten ara les cartes al director, a opinió, cultura...? No havia una d'en Baltasar Porcel felicitant-vos?
Valoració:0menosmas
Per Joana, fa mes de 15 anys
Ha desaparegut la versió per imprimir? Don classes de català i feia servir molts de textos del Balears. Ara, per imprimir una notícia s'imprimeixen 3 ò 4 pàgines.
No tornarà, la versió per imprimir?
Valoració:-1menosmas
Per FRANÇESC RIBAS SANCHEZ, fa mes de 15 anys
!! ENDEVANT ¡¡ EM GANAS I ILUSSIÓ JO SOC UN ADICTE AL VOSTRE DIARI, VOS APECÍU A TOTS .
NO VOS UBLIDEU DE LA MÚSICA, DE LA SIMFONICA, CONSERVATORI ETC I DUNEU CANYA CUAN SIGUI MENESTÉ.
UN AMIC,- FRANÇESC RIBAS.
Valoració:-2menosmas
Per David, fa mes de 15 anys
Enhorabona, i per molts anys. Projectes engrescadors com aquests són el que necessitam per no defallir en el manteniment del que és el nostre patrimoni més preuat, la nostra llengua.
Que no hi manqui ni la qualitat ni rigor que ja demostrau, per mantenir la flama encesa i cada vegada més forta.
Valoració:4menosmas
Per Inca, fa mes de 15 anys
Fa falta una clara aposta per ser el diari de les Illes i no el diari només de Mallorca. Endavant, estic segur que teniu recursos per a fer-ho
Valoració:-6menosmas
Per Jaume, fa mes de 15 anys
Enhorabona per aquest diari, el meu diari.
Vull dir, però, que ho coses que no m'han agradat.
Crec que els titulars han perdut claredat.
Però estic segur que sabreu corregir aquests petits desajustaments.

Crec que és bot qualitatiu.
Enhorabona i a acostumar-s'hi!
Valoració:1menosmas
Per Llorenç, fa mes de 15 anys
Ànim en aquesta nova etapa i gràcies per a tots aquests anys d'informació en català i de coratge per part vostra. Per molts anys!!!
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente